1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Engelli askerlerin 1 günlük sevinci
Engelli askerlerin 1 günlük sevinci

Engelli askerlerin 1 günlük sevinci

Artvin'de engelli 13 vatandaş, Artvin İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı'nda 1 günlük eğitim alarak askerlik yaptı.

A+A-

Törene, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Artvin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ile engelli asker aileleri katıldı.
Artvin İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığında düzenlenen yemin töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, şunları kaydetti: "Bugün burada gururla ant içen 13 özürlü vatandaşımız fiilen asker oldular ve gün boyunca yaptıkları askeri eğitim ve faaliyetlerle vatan borcu, şeref borcu, namus borcu gibi çok kutsal ve ulvi tabirlerle manasını bulan görevlerini tamamlayıp terhis belgelerini hak etmiş olarak alacaklardır. Onlar artık askerlik görevini yerine getirmenin haklı gurur ve onurunu duyan vatandaşlarımız olarak karşınızda bulunmaktadırlar. İçtikleri anda bağlı kalacaklarından asla kuşkum yoktur. Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün temelini oluşturan, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinden, içte ve dışta hiçbir güç bizi birlik ve beraberliğimizden vatan sevgimizden, Atatürkçü düşüncemizden vazgeçiremeyecektir."
Engelliler adına konuşan jandarma er Özay Çil, her zaman asker olmayı çok istediğini, ancak bedensel engeli nedeniyle bu isteğini yerine getiremediğini anlattı.

Konuşmaların ardından silahlara el basan engelliler, arkadaşlarına sarılarak hep bir ağızdan okunan yemini tekrarladı. Ardından engelli askerlere Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek tarafından teskereleri verildi.
Törenin ardından aileleriyle bir araya gelen engellilerin mutlulukları gözlerden kaçmadı. Engelli yakınlarından bazılarının, duygularına engel olamayarak gözyaşı döktüğü görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız