1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Engelli çocuğa evinde eğitim
Engelli çocuğa evinde eğitim

Engelli çocuğa evinde eğitim

Arhavi ilçesinde bebekken geçirdiği hastalık sonucu yürüyemeyen 8 yaşındaki Mert Alp'e, görevlendirilen bir öğretmen tarafından evinde özel ders veriliyor.

A+A-

Göktürk FIRAT - Artvin'in Arhavi ilçesinde bebekken geçirdiği hastalık sonucu yürüyemeyen 8 yaşındaki Mert Alp'e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği bir öğretmen tarafından evinde özel ders veriliyor.
Geçirdiği hastalık nedeniyle zihinsel ve bedensel engelli durumuna gelen ve yaşıtlarıyla birlikte okula gidemeyen Mert Alp'in ailesi, Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak çocuklarının özel eğitim alması için kendilerine yardımcı olunmasını istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de 2005 yılında kabul edilen Özel Eğitim Yönetmeliği kapsamında, Mert Alp'in evinde eğitim alması için Mansur Aksöz isimli zihinsel engelliler öğretmenini görevlendirdi.

Hafta içi her gün Mert Alp'e evinde 3 saat süreyle özel eğitim verilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kahya, Mert Alp'in ailesinin talebi üzerine kendisi için bir öğretmen görevlendirildiğini söyledi. Talep üzerine ilçe Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu'nu kurduklarını ve bu kurulda Mert Alp'in durumunun değerlendirildiğini kaydeden Kahya, "Şartlarının uygun olduğunu görünce bu öğrencimiz için rehber ve özel eğitim öğretmenleri görevlendirildi ve bir eğitim programını hazırlandı. Bu program doğrultusunda yaklaşık 1.5 aydır Mert'e evinde özel eğitim vermeye başladık" diye konuştu.
Diğer zihinsel ve bedensel engelli gençlere göre Mert'in durumunun biraz daha iyi olduğunu dile getiren Mert Alp'ın annesi İnci Alp, çocuğunun evde eğitim almasından dolayı yaşadıkları memnuniyeti ifade ederek, "Biz eğitimin evde verilmesinden dolayı çok memnunuz. Çünkü Mert'i okula götürmek zorunda değildik. Okula götürseydik sürekli yanında durmamız gerekecekti. Böyle bir talepte bulunduk. Bizim için çok iyi oldu" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız