1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ENGELSİZ RİZE İÇİN YENİ BİR HAMLE
ENGELSİZ RİZE İÇİN YENİ BİR HAMLE

ENGELSİZ RİZE İÇİN YENİ BİR HAMLE

Yaşamlarını tekerlekli sandalyede sürdüren ve hayatın bir parçası olan bedensel engelli vatandaşlar için Rize Belediyesi tarafından sahilde yeni bir çalışma başlatıldı.

A+A-

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sahilde bulunan alanları yaz sezonuna hazırlayan Rize Belediyesi, tekerlekli sandalyede yaşamlarını sürdüren vatandaşların sahille bütünleşmesi için var olan mevcut çardaklara engelli rampaları yaparak, söz konusu vatandaşların dinlenme alanlarını daha aktif kullanmalarını sağlıyor.

eng44.jpg

Daha önce şehir merkezinde engelliler için bir çok çalışma yapan ve son olarak Çaykur Genel Müdürlüğü yakınındaki üst geçitte Engelli Asansörü yaparak tekerlekli sandalye kullanan vatandaşları sahille buluşturan Rize Belediyesi, bu kez ÇAYKUR ile Rize Adliye Sarayı arasındaki kısımda bulunan çardakların önlerine 5 adet rampa yaparak söz konusu vatandaşların aktif şekilde bu alanları kullanmasını sağlıyor.

eng3-007.jpg

İlk etapta 5 adet yapılan rampanın, ilerleyen zaman içerisinde Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından farklı noktalarda saysının arttırılması düşünülüyor.

eng1-006.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum