1. HABERLER

  2. KÖŞE YAZILARI

  3. ERDOĞAN, ADAY ADAYI MI YOKSA ADAY MI?
ERDOĞAN, ADAY ADAYI MI YOKSA ADAY MI?

ERDOĞAN, ADAY ADAYI MI YOKSA ADAY MI?

Rize Belediye Başkanlığı için aday adaylığı dosyasını bugün teslim eden Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'la ilgili çok konuşulacak yazı:

A+A-

Prof. Osman Özsoy, Rize Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusunda bulunan Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim ERDOĞAN'la ilgili mesajlar dolu bir yazı kaleme aldı.

İşte o makale:

erd.20131030201409.jpg

30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için aday adaylarının partilere başvurusu sürüyor.

Ne İzmir'in Urla ilçesinden eski futbolcu Tanju Çolak'ın AK Parti'den aday adayı olması, ne de Mustafa Sarıgül'ün (şu ana kadar iyi yürütülemediğini düşündüğüm süreç sonunda) İstanbul Büyükşehir Belediyesi için CHP'den aday yapılması...

Aday adaylığı kesinleşen isimler arasında şu ana kadar en çok ilgimi Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim ERDOĞAN'ın Rize'den aday adayı olması çekti...

Bu haber benim için hoş bir sürpriz oldu.

Resmi prosedür gereği aday adayı yazdığıma bakmayın.

İbrahim ERDOĞAN aday adayıyım diye ortaya çıkmışsa, büyük ölçüde aday demektir...

Bir çabası, çalışması, iddiası ve bir bildiği vardır...

Macera olsun diye bir yola girmez. Girdiği bir işi sonuçlandırmak ve hakkını vererek başarmak ister.

İbrahim ERDOĞAN'ın aday adayı olmasına neden bu kadar çok şaşırdığım merak edilebilir.

Genel başkanların kendi belediye başkanlarını tanımasının dışında, sanıyorum Türkiye'de en çok belediye başkanı ile tanışan isimlerin başında İbrahim ERDOĞAN gelmektedir.

Kanal 7'de uzun yıllar, belediye başkanlarının konuk edildiği bir programın yapım ve sunuculuğunu üstlendi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediye başkanlarından görev yaptıkları yerlerdeki sorunları, bu sorunların çözüm şekillerini, finansman teminini, ekip oluşturma ve halkla ilişkiler tarzlarını dinledi. Yol, yöntem öğrendi. İşlerin nerede tıkandığını, tıkanan işlerin nasıl açıldığını dinledi. Mazeret değil, iş üreten belediye başkanlarıyla muhatap oldu.

Programda, Türkiye'nin dört bir yanından aktüel kamera görüntüleri eşliğinde başarılı belediyelerin çalışmaları ekrana yansıtıldı. Takdir izleyiciye bırakıldı.

Sayın İbrahim ERDOĞAN bu programlar sayesinde yerel yönetimlerde zor işlerin üstesinden nasıl gelindiğini de gördü, nasıl altında kalındığını da...

Bu önemli tecrübeyi gözardı etmek mümkün değildir...

Yerel yönetimler konusunda çok sayıda önemli isimden özel ders almak gibi birşey bu...

Daha Bismillah deyip işe başlarken, know-how dedikleri, nasıl yapılacağını bilerek başlamaktır...

Üstelik, Kanal 7'de dış haberler servisinde göreve başlayan ve 2000 yılından 1 Şubat 2012 tarihine kadar Kanal 7 Haber Merkezi'nde Haber Müdürü olarak görev yapan İbrahim Erdoğan, görevi itibariyle dış dünyayı da yakından takip etme fırsatı buldu. Çok ülke, çok şehir gördü. Geçtiğimiz 2 yılda Haber7.com'u başarıyla yönetti.

Genç yaşta bugüne kadar edindiği tecrübe, Rize Belediye Başkanı olduğunda kente olağanüstü katkı sağlamakla kalmayacak, kesinlikle önemli bir vizyon da kazandıracaktır. Üstelik Ankara'yı yakından bilmesi ve tanıması, sosyal bağlantıları ve geniş çevresi, sadece Rize - Ankara değil, Rize - İstanbul eksenini ve bu yöndeki birikimi de Rize'ye taşımasına olumlu etki yapacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız