1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Erdoğan, Rize'de tarihi konuşturdu
Erdoğan, Rize'de tarihi konuşturdu

Erdoğan, Rize'de tarihi konuşturdu

Seçimlere 36 saat kala Başbakan Erdoğan Rize'de tarihi bir konuşma yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kalabalığa seslenen Erdoğan Yılmaz'a yüklendi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize Cumhuriyet Meydanı’nda tarihi bir kalabalığa konuştu. Siyasetin mirasyedicilerin işi olmadığını belirten Başbakan Erdoğan  “Bizim Rize’de başlayıp bitirdiklerimize bunların hayalleri bile yetişemez.” Dedi.



Başbakan Erdoğan eski Başbakanlardan Rize Bağımsız adayı Mesut Yılmaz’ın 25 yıllık siyasi hayatında girdiği her seçimde gerileyerek Turgut Özal’ın mirasını tükettiğini belirterek, “Mesut Bey yüzde 36 ile aldığı partiyi ilk seçiminde yüzde 24’e indirdi. Partisi mum gibi erirken Rize 3 tane vekil verdi. 1995’de yüzde 19.65’e indirdi. 136 vekile düştü. Ama Rize düşürmedi, 3 vekili yine verdi. 1999’da 13.22’ye indirdi partinin oyunu. 86’ya düştü vekil sayısı. Yani Türkiye sizden elini çekti. Ama Rize yine 2 vekil verdi sana." diye konuştu.

Son 2002 seçiminde ise bu kadar uyarıya rağmen düzelmedikleri için yüzde 5’e inip tasfiye olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sadece kendisi değil ortaklarıyla birlikte onurlu bir karar alıp milletin iradesine saygıdan, siyaseti bıraktıklarını açıkladılar. Siyasetten ayrılmaları hayırlıydı. 19 yıl milletin verdiği kozları kullanamamışsın. Bu poker değil. Bu pokerin kuralını ben bilmem. Anlamam. Ama siyasetin kuralını millet koyar. O millete saygı duymak gerekir. Millet sizi tasfiye etmiş. Şimdi yine gelmiş 22 Temmuz’da Rize’den oy istiyorsunuz. Peki, Rizeli sana soruyor. Neden tek kaldın. Hani arkadaşların? Ne yapacaksın bir başına? 25 yıl geçmiş, Özal’ın mirasını tüketip kemiklerini sızlattınız. Partiyi muma çevirdiniz, erittiniz. Peki, şimdi niye meydana çıktınız yine? İçinizde bir ukde kalmış. Siyaseti kendinizi tatmin etme yeri mi sanıyorsunuz? Hayır, siyaset hizmet yeridir. Halk hizmet edene oy verir, bu işin sefasını sürecek olana değil.”diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize bağımsız milletvekili adayı eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile sürtüşmek istemediğini belirterek "Ben iki hemşehri birbiriyle sürtüşsün istemem. Başbakan, bakan olduğu günlerde İstanbul'a belediye başkanlığı yaptım. Ama o benim başkanlığımdan rahatsız olmuştu. Bir gazetede 'Erdoğan'ın başına bela olacağım' demiş. Sayın Yılmaz her yerin bela olsa ne yazar. Sen önce 1984'ten bu yana Rize'de ne yaptın bunun hesabını ver" dedi.

54. mitingini memleketi Rize'de gerçekleştiren Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda konuşma yapacağı platforma eşi Emine Erdoğan, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve Bayındırlık Bakanı Faruk Özak ile birlikte çıktı. Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce halka karanfil attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında Rize'nin ve Rizeli'nin sadakatinden emin olduğunu belirterek, başbakanlığını Rizeli'ye emanet etmek için Rize'ye geldiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Rize'ye ne kadar bağlı olduğumuzu sizler biliyorsunuz. Rize benim baba ocağım, öz yurdum. Bitmez tükenmez sevdam. Ülkeme hizmet etmenin mücadelesini vermeye devam ediyorum. Hayatımın her safhasında bu cennet kenttin sadakatini arkamda hissettim. Sizin hayır dualarınız, sizin desteğiniz sayesinde hamdolsun Türkiye bu günleri gördü. Haramzadeler gitti, adalet ve merhamet geldi. Hortumcular gitti, Rize'nin tüm köylerine yol ve su geldi. Bu yıl sonuna kadar yolu olmayan, suyu olmayan köy kalmayacak. Enflasyon devalüasyon gitti; büyüme, kalkınma ve adalet geldi. Bütün bunları sizinle birlikte yaptık. Başbakan olarak ben Rize'ye 13 defa geldim. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Bu 14. gelişim. Hiçbir zaman Rize'ye eli boş gelip, eli boş dönmedim. Başkaları gibi otellerde başkalarının evinde kalmadım. Kendi evimde kaldım. Esasında gönlüm her zaman burada. Makaslı, keşanları ile çaylıklarda alın teri döken analar, yıllar yılı evlatlarını gurbete gönderen hemşehrilerim, işte bir evladınız geldi. Sizler de 'evladınız' diye çaylıkları bırakıp buraya geldiniz. Ben başbakanlığımı, kendimi size emanet etmeye geldim" dedi.

Başbakan Erdoğan, bir vatandaşın, "Baykal'dan bahset" demesi üzerine, Baykal'ın pazartesi günü Rodos'a yüzmeye başlayacağını belirterek, "Rize'de Baykal var mı? Niye konuşacağız. Onu zaten Rizeli halletmiş. Pazartesi Rodos'a yüzmeye başlayacak. Şimdiden başla geç kalırsın yoksa" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
66 Yorum