1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Erdoğan küçük Tevhide'yi aradı
Erdoğan küçük Tevhide'yi aradı

Erdoğan küçük Tevhide'yi aradı

Başbakan Erdoğan, başörtülü olduğu için kürsüden indirilen Tevhide Kütük ve ailesini arayarak üzüntüsünü iletti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, başörtülü olduğu için Kozan Kaymakamı ve Garnizon Komutanı tarafından ödül töreninde kürsüden indirilen İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tevhide Kütük'ü telefonla arayarak üzüntülerini ilettiler. Başbakan Erdoğan, "üzülmeyin" diyerek teselli ettiği Tevhide ve ailesine "Bu haksızlıklar birgün mutlaka bitecek" dedi.

ERDOĞAN AİLE İLE 10 DAKİKA GÖRÜŞTÜ
Tevhide Kütük'ün babası Arif ve annesi Gülsiye Kütük'ün verdiği bilgilere göre Başbakan Erdoğan, önceki akşam telefonla kendilerini arayarak, yaklaşık 10 dakika görüştü. Tevhide Kütük'ün başörtülü olduğu için kürsüden indirildiğini basından öğrenen Başbakan Erdoğan, baba Arif Kütük, anne Gülsiye Kütür ve Tevhide Kütük ile ayrı ayrı görüştü.

İNCELEME TALİMATI
Başbakan Erdoğan, Kütük ailesine üzüntülerini ilettikten sonra Tevhide Kütük'ü başörtülü olduğu gerekçesiyle kürsüden indirilen yetkililer hakkında inceleme talimatı verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Sakın üzülmeyin. Ben gerekli talimatları verdim. Gerekenler yapılacak" dedi.

ÜZÜLMEYİN
Baba Arif Kütük'e başörtüsü yasağının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kızımız Tevhide'nin maruz kaldığı haksızlık hepimizi çok üzdü. Ama bu haksızlık mutlaka bitecek. Böyle haksızlıklar maalesef hala devam ediyor. Bu sorun sadece sizin sorunumuz değil, hepimizin sorunu" dedi.

TEVHİDE VE ABLASINI OKUTACAĞIZ
Başbakan Erdoğan, baba Arif Kütük'e olayın Tevhide'yi çok etkilediğine dikkat çekerek, "Kızımız sakın üzülmesin. Hem onu hem ablasını okutacağız. Ablası da bu yönde mağdur olmuş. Böyle olaylar okul yaşamına engel olmasın. Derslerine çalışmaya devam etsin" dedi. Başbakan Erdoğan, anne Gülsiye Kütük ile görüşmesinde de Tevhide'nin kürsüden indirildiği salonda onun da bulunduğuna dikkat çekerek, olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan, anneye de "Kızlarınızla ilgilenmek istiyoruz. Ailece üniversite hayatlarında da yardımcı olmak ve onlarla görüşmek isteriz" dedi.


O makaleye ödül yağıyor
Kürsüden ödülünü alamadan indirilen Tevhide Kütük'e hem tebrik telefonları hem de 'makalene ödülünü biz verelim' teklifleri yağıyor. y'ın ödül alan makalenin tamamını yayınlamasından sonra birçok sivil toplum kuruluşu Tevhide Kütük'ün babası Arif Kütük'ü arayarak "Tevhide'nin yazdığı makaleye biz ödül verelim" teklifinde bulundu. Kütük ailesi 5 gündür gelen telefonlara yetişmeye çalışıyor. Milletvekili, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşunun kendilerini aradığını aktaran Kütük, "Türkiye'nin dört bir yanından dernekler, sendikalar Tevhide'ye verilmeyen ödülü kendilerinin vereceğini söylüyor” dedi.


Baba önce inanmadı sonra ceketini ilikledi
Baba Arif Kütük, Başbakan'ın telefonla kendilerini aradığına ilk önce inanamadığını söyledi. Erdoğan'ın sesini bir süre sonra tanıdığını asöyleyen Arif Kütük heyecandan hemen ayağa kalktığını ve düğmelerini iliklediğini anlattı. Gülsiye Kütük ise Başbakan Erdoğan'a "Bu olay bizi çok üzdü. Ama aynı zamanda sizinle de görüşme olanağı bulmamıza vesile oldu. Bu anlamda da güzel oldu" dediğini anlattı. Gülsiye Kütük'ün bu sözlerine Başbakan Erdoğan da "Her şeyde bir hayır vardır. Ben sizlere hizmet için burada varım" karşılığını verdi.


Üzülme, ben de sıkıntılar yaşadım
Baba Arif Kütük, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı, eşi ve kendisiyle görüştükten sonra telefonu eşi Emine Erdoğan'a verdiğini anlattı. Baba Kütük'ün verdiği bilgiye göre Emine Erdoğan Tevhide Kütük'e şunları söyledi: “Fazla üzülme, çok çalış. Türkiye'de böyle olaylar, böyle haksızlıklar maalesef oluyor. Bak ben de başörtülü olduğum için sıkıntılar yaşadım. Ödüle layık görülen kompozisyonunu okudum. Çok güzel bir kompozisyon yazmışsın. Tebrik ederim. Aynı şekilde başarılar bekliyorum senden. Çalışmalarını ara vermeden, azimle sürdürürsen engelleri bir bir aşarsın."


Başbakan arayınca moralim düzeldi
Tevhide Kütük, kendisini arayan Emine Erdoğan'a teşekkür ederek "Olaydan dolayı çok üzüldüm. Ancak Sayın Başbakan ve sizler bizi aradıktan sonra bu üzüntüm geçti. Çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim duyarlılığınız için" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum