
Erdoğan var, Çaykur özelleşmez!
Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Dursun Sümer, 'Rizeli Başbakan varken Çaykur özelleşmez' dedi.
Başkan Sümer, Çaykur"un Rize için önemli bir kurum olduğunu belirterek, Çaykur"un özelleşeceğinden bahsediliyor. Önceden Mesut Yılmaz var, Çaykur özelleşmez diyorduk. Şimdi yine bir başbakanımız var Rizeli. O olduğu müddetçe özelleşmez. Türkiye"de esnaf ve sanatkârlar için kurulan bir banka satılıyor ise her şey özelleşir. Burada önemli olan, Tek Gıda İş Sendikasının gücünü kırmak, bu sendikayı en kısa zamanda özelleştirmektir. Rizeliler, çay üreticisi olarak hepimizin Tek Gıda İş"e destek vermemiz lazım. İşçi kardeşlerim bu güne kadar Tek Gıda İş Sendikasından istifade ettiler. Şahsım adıma konuşuyorum. Tek Gıda"yı tüm Rizelilerin desteklemelerini istiyorum. Ben de Tek Gıda İş"i sonuna kadar destekliyorum. Bu günkü başkanımın da başarılı olduğuna inanıyorum. Çaykur"un özelleşmemesi için bütün üreticiler tek Gıda İş Sendikasına destek vermeli. Diye konuştu.
Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Dursun Sümer Rize"nin Başbakan çıkarmasını yeteri kadar değerlendiremediklerini de kaydederek, Ben geçmiş başbakanımın zamanında da şimdiki başbakanımın zamanında da şunu her zaman söylemişim: Biz seçip de Ankara"ya gönderdiklerimizde kabahat bulamıyoruz. Tüm kabahat bizi yerelde idare edenlerindir. Bir parti yetkilisi Ankara"ya gidip de; şu memuru şuraya tayin edelim, şu öğretmeni buraya atayalım, diye istekte bulunuyorsa bunun Rize"ye katkısı olacağına kani değilim. Ben Sayın Mesut Yılmaz ile sorunları birebir konuşan ve ileten bir başkanım. Sayın Erdoğan ile de Ankara"da üç-dört kez buluştuk. Teşkilatlar sayın başbakanlara Rize"de olanı biteni iletmiyorlar. Rizeli birlik beraberlik içerisinde olursa yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Rize"nin bütün sorunları sayın başbakanımıza gitseydi Rize bu hallere gelmezdi. Dedi. (Karadeniz)
HABERE YORUM KAT