1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Erdoğan'a göre 368 tamam!
Erdoğan'a göre 368 tamam!

Erdoğan'a göre 368 tamam!

Meclis Genel Kurulu'na giren 7 CHP'li vekilin durumu Ankara'da yeni bir kavgayı başlattı. Erdoğan "Kapıdan girdiler, tamam" diyor...

A+A-

7 CHP'li vekilin oylama sırasında Genel Kurul'a girip çıkması Ankara'da yeni kavganın nedeni oldu. Meclis Başkanı Arınç bu kişileri de tutanağa geçirince oturumdaki sayı 368 oldu.
CHP buna şiddetle karşı çıksa da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da aynı iddiayı dile getirdi. Erdoğan, TBMM'deki oylamadan Abdullah Gül ile birlikte çıktı.
Erdoğan yaptığı açıklamada, "O kapıdan içeri girdiğiniz anda oylamaya katılmış oluyorsunuz. Genel kurulda 368 kişi vardı. Bu nedenle CHP'nin Anayasa mahkemesine başvurması bir önem taşımıyor" dedi.
BEKLENENDEN ÇOK KATILIM
Gül'e ise, ikinci turdan önce yeniden ikna turlarına çıkıp çıkmayacağı soruldu. Abdullah Gül, değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceğini söyledi.
Başbakan Erdoğan ise, ilk tura beklenenden çok katılım olduğunu belirterek, ''Belki de ikinci turda 367'yi yakalayabileceğimizin umudu içindeyim'' dedi.
Erdoğan, ''Bütün engellemelere rağmen, bugün ortaya yüreğinin sesini koyan ve gerçekten parlamenter demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi için gayret gösterenler ile göstermeyenler, bugün bu kutlu çatının altında meydana çıkmıştır'' diye konuştu.
HALK SANDIKTA CEVAP VERİR
Bugünkü seçimlerin bu kadar sağlıklı şekilde tamamlanmış olması nedeniyle de memnun olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Tüm katılanları özellikle kutluyorum. Ama katılmayanların herhalde halkımıza söyleyeceği bazı şeyler bundan sonra olması lazım. Bunun değerlendirmesini de en iyi şekilde milletim yapar. Onun yeri de sandıktır'' dedi.
Erdoğan, ''CHP, Anayasa Mahkemesine başvurdu'' diyen gazetecilere,
''Gidebilir'' karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum