1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Erdoğan'dan başkanlara karne için 8 kriter
Erdoğan'dan başkanlara karne için 8 kriter

Erdoğan'dan başkanlara karne için 8 kriter

AK Parti, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, tüm belediye başkanlarının çalışmalarını 8 ayrı kritere göre test edecek bir dosya hazırlıyor.

A+A-

AK Parti, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, tüm belediye başkanlarının çalışmalarını 8 ayrı kritere göre test edecek bir dosya hazırlıyor. Belediye başkanlarının vaatleri, gerçekleştiremedikleri, bütçe kalemleri, projeleri, anketler dosyaya giriyor.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın hazırladığı, "Performans Değerlendirme Dosyalarına" göre 8 kalemde iyi not alan belediye başkanı, önümüzdeki seçimlerde görevine devam edebilecek. Özel olarak görevlendirilen heyetin hazırladığı dosyaların içeriği sır gibi saklanıyor. Sonbahara kadar çalışmaları tamamlanacak dosyaları, yıl sonunda Başbakan Erdoğan değerlendirecek.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre dosyalar, belediye başkanıyla yola devam edilip edilmemesi konusunda hayati önem taşıyor. Belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerde şu kriterler esas alınıyor:

VAATLERİNİ YERİNE GETİRDİN Mİ?

* Belediye Başkanlarının seçim kampanyalarındaki vaatlerinin listesi hazırlanıyor. Şimdiye kadar bu vaatlerinden ne kadarını gerçekleştirebildiği saptanıyor. Yapamayacağını vaat eden belediye başkanları kırık not alıyor.

FESTİVAL BÜTÇESİ Mİ?

* Belediyelerin yıllık bütçeleri özel olarak inceleniyor. Denk bütçe olsa dahi, ne kadarı yatırım, ne kadarının borçlar, ne kadarının yatırımlar için ayrıldığı özel olarak saptanıp, bütçe analizi yapılıyor. Bütçeden festivaller için ayrılan miktar bile değerlendirmede kriter oluyor.

* Belediye başkanlarının sosyal ilişkileri de dosyada yeralacak. Vatandaşlarla ne sıklıkta görüştüğü, cenaze ve düğünlere katılıp katılmadığı, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla ilişkileri de kriter olarak değerlendirmeye alınacak.

YARATICI PROJELERE İYİ NOT

* Şimdiye kadar az bilinen ve yerel yönetimlerin bilinen klasik hizmetlerinden olmayan yaratıcı projeler, belediye başkanlarının dosyasında başarı hanesine yazılacak. Belediyeciliği çöp toplamak ve asfalt dökmenin dışında yorumlayan, vatandaşlara hizmet için farklı yatırımlar geliştiren belediyeler "yaratıcılık" bölümünde değerlendirilecek.

OYU PARTİDEN DÜŞÜK MÜ?

* Parti genel merkezinin belirli aralıklarla yaptırdığı anket sonuçları da dosyada yer alacak. Anketler arasındaki değişiklikler ayrıca değerlendirilecek. Oyu partinin oyundan az olan belediye başkanları için risk bulunuyor.

VEKİL NOTLARI DA ÖNEMLİ

* Dosyada, genel merkez tarafından görevlendirilen Bölge Koordinasyon Kurullarının raporları, ilk koordinasyon kurullarının belediye başkanıyla ilgili raporları da yer alacak. Dosyadaki başka bir değerlerdirme notunu ise il milletvekilleri verecek. Performans dosyasındaki 8 kriter, belediye başkanının karnesini oluşturacak. Erdoğan'a verilecek, bu dosyalar belediye başkanının kaderini belirleyecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum