1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Erdoğan'dan beyaz kefenli cevap!
Erdoğan'dan beyaz kefenli cevap!

Erdoğan'dan beyaz kefenli cevap!

Başbakan, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da. Erdoğan 'Yüce Divan' için muhalefete meydan okudu..

A+A-

Erdoğan'ın konuşmasından şatırbaşları...

Söz de karar da milletindir. İdamından hemen önce merhum Menderes şunları söylemişti. İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme kadar metanetle gittiğimi silahların gölgesinde yaşayan kahraman efendilerinize acaba söyleyebilecek misiniz? İlimden kopmayacaktınız. Şundan hiç şüpheniz olmasın 12 Eylül 2010 Merhum Adnan Menderes'in vasiyetinin yerine getirileceği tarihtir. Adnan Menderes'in uğruna canını verdiği milli iradenin güç kazanacağı gündür. 12 Eylül 2010 27 Mayıs'ta başlayan milli iradeyi küçümseyen, milleti yok sayan zihniyetin son bulacağı gündür.

Sevdamız millet kararımız 'EVET'. Şuraya özellikle dikkatlerinizi çekmek istiyorum. 27 Mayıs 1960 müdahalesi öncesinde hükümeti yıpratmak, ülkeyi kaosa sürüklemek amacıyla çok kirli senaryolar devreye sokuldu.

KİRLİ OYUNLAR TEZGAHA SÜRÜLÜYOR

Nasıl ki Menderes'e çirkin ithamlarda bulundular ise bugünde çirkin ithamları bizim için yapıyorlar. Ülkede kaos provası yapan o kirli eller bugün yine aynı şekilde kirli oyunları tezgaha sürüyorlar.

CHP'si de MHP'si de seni diyor yüce divana göndereceğiz. Sevsinler sizin gibi demokratları. Biz bu yola beyaz gömleklerimizi giyerek çıktık. Hak dedik, hakikat dedik, vatan dedik bu yola böyle çıktık. Özgürlükler dedik, demokrasi dedik, ruhumuzu bedenimizi biz bu uğurda mahvettik. Bir canımız var bunu Allah'tan başka kimse alamaz. Onu da millet uğruna feda etmekten kaçınmayız.

EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ..

12 Eylül'de partinize değil kendinize oy vereceksiniz. Ya darbe anayasası diyeceğiz ya da milletin anayasası diyeceğiz. Ben diğer Genel Başkanların yaptıklarını yapmıyorum. Çünkü 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Muhalefet partilerinin şu anayasa ile ilgili maddeler üzerinde konuştuklarını duydunuz mu hiç konuşuyorlar mı? Hayır diyorlar ama neye hayır dediklerini söylediler mi? Bunlar zaten Parlamento'da da oy kabinine arkadaşlarını göndermediler. Neden korktular, olur ya belki milletvekili vicdanının sesini dinler hayır değil de evet der diye korktular.

BEN ASLA BUNU YAPMIYORUM

Özgürlüklere ne diyoruz evet diyoruz. 12 Eylül ile ilgili bir daha yeni 12 Eylüller olmaması için EVET diyoruz. Halk oylamasına kendi hırslarına alet etmenin peşindeler. Haftalardır onun için hayır dediklerini izah edemediler. Ben asla bunu yapmıyorum. Ben sizden ne partime ne hükümetime şuanda oy istemiyorum. Vereceğiniz her EVET oyu AK Parti'ye değil kendinize. Milletime, çocuklarınız için, geleceğimiz için ne diyoruz 'EVET'.

BUNU BİZ GETİRDİK

Başörtülü kızlar için yapılan anayasa değişikliğini CHP anayasa mahkemesine götürdü. Demokratik parlamenter sistemde meclisten 411 oy ile geçiyor. Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü. Dürüst ol dürüst, yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Ama seninki yatsıya kadar bile yanmadı söndü. Böyle demokrasi olur mu böyle adalet olur mu böyle hukuk olur mu? Yani milletin vekilleri Cumhurbaşkanı seçecek dedik o zaman da 367'yi önümüze sürdüler. Biz ne dedik millet seçer dedik ve götürdük millete şimdi Cumhurbaşkanı'nı kim seçecek millet seçecek. Bunu kim getirdi biz getirdik.

ÜLKEMİZ ÇOK ZARARLAR ÖDEDİ

Danıştay 1990'lı yıllarda Türk Telekom'un özelleştirilmesine izin vermediği için Türkiye tam 25 milyar dolar zarar etti. Bizim dönemimizde Danıştay’ın bazı yatırımlardaki kararları nedeniyle ülkemiz bir çok zararlar ödedi. Bunlardan yine bir iki tanesi 2,6 milyar dolarlık ayrıca bir zarar paketi idi. Bazı davalarda Danıştay tam 30 ay fikir görüş bildirmedi.

Vatandaşın mağdur olması için ışık hızıyla karar veriyorlar. Vatandaş kazanmasın diye 30 ay boyunca karar vermiyorlar. bunun adı hukuk adalet olabilir mi? İşte 12 Eylül'de bu düzene dur diyorsunuz. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçişe 'EVET' mi?

ONLAR KAYMAK TAKIMI

HSYK'nın yapısını da siz değiştireceksiniz. Biz burada Avrupa'daki AYM nasıl bir yapıya sahip ise bizdekiler de öyle olacak. Gelişmiş demokrasilerde AYM'nin yapısı ne ise bizde de o olacak. Hukukun üstün olduğu bir ülkede HSYK'nın yapısı nasıl ise bizde de o olacak. Anadolu'daki Trakya'daki ilk derece mahkemelerdeki hakim ve savcılar kurula kendi temsilcilerini seçebilecek. Rahatsız oldular dediler biz ilk derece mahkemelerden karar istemezük kararı biz vereceğiz. Çünkü onlar üstün, kaymak takımı. Hukuk artık hiç kimsenin arka bahçesi olmayacak. Hukukta kast sistemi, kapalı devre sistem olmayacak.

KİMSENİN GELECEĞİ İLE OYNANAMAYACAK

Hanım kardeşlerim sizlerin haklarını Anayasal teminat altına alan bu değişikliğe evet mi? Çocukların yaşlıların özürlülerin haklarını korumaya evet mi? Şehitlerimizin emaneti olan dul ve yetimlere, gazilerimize daha fazla sahip çıkmaya evet mi? 12 Eylül EVET diyeceğiniz bir başka önemli değişiklik fişlemeye son verilmesi. Bundan sonra benim vatandaşımın kendi kişisel verileri koruma altına alınacak. Kişi kendi hakkında tutulmuş kişisel verilere istediği gibi ulaşacak, bunların düzeltilmesini isteyecek. Bu alevidir, bu Sünnidir gibi yaftalamalarla kimsenin hayatı karartılamayacak. Kimsenin geleceği ile oynanamayacak. Bu devrim gibi değişikliğe EVET mi?

12 Eylül'den itibaren emekliler toplu sözleşme hakkına kavuşuyor. Memurlara, emeklilere, toplu sözleşme hakkına evet mi? İçşi kardeşlerim 12 Eylül'den itibaren 1'den fazla sendikaya üye olma hakkına kavuşuyorsunuz. Sendikalar güçleniyor. 12 Eylül'de Avrupa Standartlarında çalışma hayatına evet mi?

Bu ülkede bir daha 12 Eylüllerin bir daha 27 Mayıs'ların yaşanmaması için EVET mi? Elinizi vicdanınıza koyun kendinizi, geleceğinizi, çocuklarınızın istikbalini düşünün ve kararınızı ona göre verin.

AYDIN HALKINA BİR MÜJDE DAHA

Bugünkü açılış törenimizle birlikte devasa bir yatırımı İkizdere Barajı'nı açıyoruz. Bu barajın temeli 1999'da atılmıştı. Bizden 3 yıl önce. Biz geldik, Aydın'lı kardeşlerimiz için aciliyeti olan bu önemli yatırımı ivedilikle ele aldık. Tamamladık ve hizmete sunduk. Bugünde resmi açılışını gerçekleştiriyor, Aydın'ın heyecanına ortak oluyoruz. İkizdere Barajı ile Aydın il merkezi 29 yerleşim yerinin içme ve kullanma su ihtiyacı 2050 yılına kadar karşılanıyor. Biz eserlerle konuşuyoruz. Buradan Aydın'a bir müjde daha vermek istiyorum. 3 Padişah'ın rüyası, 59 hükümetin bitirmek istediği barajı tamamlıyor ve hizmete açıyoruz. İnşallah 10 Ekim'de Çine Barajı'nın açılışı için Aydın'da olacağız. Dünyanın 5. en yüksek barajı. Avrupa'nın ise en yüksek birinci barajı. Aydın ve Türkiye'nin gururu olacak. Çine Barajı'nda yüzde 98'lik kısım tamamlandı. İnşallah 10 Ekim'de de bitiriyoruz ve barajda su tutulmaya başlanacak ve 22 bin 358 hektar tarım arazisi sulanacak.

8 Ay gibi kısa sürede hazırladığımız bu yurt 1 ve 3 kişilik odalardan oluşuyor. Aydın'da 7,5 yılda yurt kapasitemizi yüzde 191 oranında arttırdık.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız