1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Erdoğan'ın bu çağrısı bankaları bitirecek
Erdoğan'ın bu çağrısı bankaları bitirecek

Erdoğan'ın bu çağrısı bankaları bitirecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit ve gazi yakınları için düzenlenen iftar programında konuştu.

A+A-

Başbakan Erdoğan, faiz dışı gelirlerle abat olan bir lobinin olduğunu dile getirerek; "Şu kredi kartları filan falan diyorsunuz ya, bunları almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar, sadece bir bankaya vereceğiniz, isim vermiyorum 600 trilyon, 1 yılda. Geliri, faizin dışında" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Gölbaşı Vilayetler Evi'ndeki iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, çözüm sürecine değindi.Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

ÖLÜM HAK'TIR

"Şehitlerimizin yakınları ile gazilerimizin haklarını daha da genişleteceğiz. Ölüm haktır, öyle ya da böyle hepimiz öleceğiz. Ölüm yaşla bağımlı değildir. Kimin nerede, nasıl öleceği belli değildir. Ne bir saat ileri, ne bir saat geri. Biz, Müslümanlar için söylüyorum, böyle inanırız. Bu bir hüznün tekrarlanması için olmasın ama, çocuk yaşta yakınlarını kaybedenlerimiz var. Şu anda bizim trafik kazalarında kaybettiğimiz insan sayısı, teröre kurban verdiklerimizden daha fazla. Buna bir feryat var mı? Ama terörle ilgili olduğu zaman birileri buradan menfaat elde etmeye çalışıyor. Biz yavrularımızın eline kına yakarak askere göndeririz. Bakın İslam dünyasında hiçbir ülke askerine Mehmetçik adını koymamıştır. Mehmetçik ifadesi sadece bizde vardır. Bu küçük Muhammed adına Mehmetçik'tir. Muhammed'i kullanmaz bizim büyüklerimiz. Edebinden dolayı. İşte Mehmetçik'in şehadeti de bizde o denli farklı izler bırakır."

CANIMIZA KASTEDENLERİ UNUTMAYACAĞIZ

"Bu samimi iftar sofrasının etrafında güncel bir mesele ile ilgili değerlendirmelerimi de paylaşmak istiyorum. Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç asla ve asla şehitlerimizin hatırasını incetecek bir süreç değildir. Biz asla böyle bir adımı atmayız. Şehitlerimizin hatırası her siyasi görüşün, her siyasi tasarrufun kat be kat üzerindedir. Bir tek şehidimizin hatırası incinecekse her şeyimizden, hatta 'ser'imizden vazgeçeriz. Bu süreç bir al ver süreci, bir pazarlık süreci değildir. Ülkemizin istikbali, istiklali için, bayrağımızın namusu için gerekirse ebediyete kadar kahramanca mücadele ederiz. Ama biz ölmenin ve öldürmenin değil, yaşamanın ve yaşatmanın olduğu bir ülke istiyoruz. Şurada 7 aydır şehitler gelmiyor. Beklediğimiz, aradığımız bu değil mi? Aynı besmeleyle oruç açanların birbirinin canına kastetmesine şu yürek dayanmaz. Terörle mücadele ederiz ama bu mücadeleyi sürdürürken annelerin, babaların yüreklerini ferahlatmak da bizim görevimimiz. Elbette evlatlarımızın canına kastedenleri unutmayacağız ama meşruiyet dairesi içerisinde devam edeceğiz."

ASLA BAŞIMIZI EĞMEYECEĞİZ

"Sadece terör ve teröristerle değil onları kullananlarla da mücadele ediyoruz. Gençlerimizin kanıyla beslenen çok farklı odaklar ve çevreler var. Kan akması için her türlü tahriki yapan alçakların, hainlerin işbaşı yaptığına tanıklık ediyoruz. Tekrar ediyorum, taviz vermeyiz. Aziz şehitlerimizin ruhlarının incitilmesine asla ve asla müsaade etmeyiz. Bu süreci akamete uğratmak isteyenler tarihe hesap veremez. Türkiye Cumhuriyeti küçük kurnazlıklar karşısında boyun eğecek bir devlet değildir. Sabırla, metanetle yolumuza devam edecek, Türkiye'nin ayaklarına takılmış prangayı mutlaka kırıp yok edeceğiz. Biz bugüne kadar sizin başınızı öne eğecek bir girişimin içerisinde olmadık, bundan sonra da asla başınızı eğdirmeyeceğiz."

"Bölgemizde oynanan oyunlar zayıflatılmış bir Türkiye içindir ama buna da izin vermeyeceğiz. Onlar yanlış hesaplar peşindeler ama biz hesabımızı da iyi yapıyoruz. Önce eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, sonra işi Allah'a havale edeceğiz. Geçen gün faiz lobisi derken boşuna demedim bunu. Bir şeyler bildiğim için söylüyorum. Faiz dışı gelirlerle abad olanlar var. Kredi kartları var. Almayın bunları. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense bunlar bu geliri elde edemeyecek. Onların gözünü ancak kara toprak doyuracaktır."

"Ülkemizde mezhep kavgası isteyenler var. Reyhanlı bunun bir provasıdır. Bütün failler yakalandı. Biz bu oyuna da gelmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve beraber olarak aydınlık günlere yürüyeceğiz."

"KREDİ KARTLARI ALMAYIN"

Erdoğan, dünyanın farklı bir Türkiye konuştuğunu dile getirirken, güçlü bir Türkiye istemediklerini savundu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bölgemizde oynanan oyunlar, zayıflatılmış bir Türkiye içindir. Ama biz buna da prim vermeyeceğiz. Onlar yanlış hesaplar peşindeler, biz ise hesabımızı iyi yapıyoruz. Biz önce eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonra da Allah'a emanet edeceğiz.  Göreve geldiğimizde yolsuzluklar diz boyuydu. Ama şimdi yolsuzluk zinciri yok. Tamanen yok demiyorum, yine var. Geçenlerde ben faiz lobisi derken boşuna demedim bunları, bir şeyler bildiğim için bunları söylüyorum. Zira faiz dışı gelirlerle abat olan bir lobi var. Şu kredi kartları filan falan diyorsunuz ya, bunları almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar, sadece bir bankaya vereceğiniz, isim vermiyorum 600 trilyon, 1 yılda. Geliri, faizin dışında. Bunun yanında Ziraat, Halk, Vakıfbank, 3'ünün toplam geliri, 600 trilyon. Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunun görüyor musun? Kim ödüyor bu parayı, zengin değil, benim fakir kardeşim. Allah selamet versin, bayılıyor bir tane kredi kartı elime alayım. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense, o zaman bunlar bu parayı elde edemeyecekler. Bir tanesine onu söyledim; 'Ya' dedim 'Allah aşkına, faizden elde ettiğin gelir tamam, fakat bu faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı, gömüleceğin mezara doldurmaya kalksak, o mezar almaz bunu. Ne yapacaksınız bu parayı ya? Vatandaştan bu komisyonları almayın.' Ama yok, doymazlar. Onların gözünü ancak kara toprak doyuracak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum