1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ERGENEKON ABD'YE SARILDI!
ERGENEKON ABD'YE SARILDI!

ERGENEKON ABD'YE SARILDI!

İsmi Ergenekon ile anılanlarda bir anda Amerikan sevgisi peydah oldu!

A+A-

Ergenekon Terör Örgütü'yle ismi anılanlarda son günlerde "Amerika'ya sıcak mesajlar verme" modası başladı.

Eski Genelkurmay Başkanları, YÖK Başkanları dahil hemen hepsi ABD'ye sevgilerini sunuyor!

Ergenekon soruşturması kapsamında adı gündeme gelen eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, ilginç açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Ergenekon operasyonuna ABD'nin destek verdiği söylentisiyle birlikte tartışılmaya başlanan "Ergenekon Rus yanlısı ve ABD tarafından tasfiye ediliyor" iddiası karşısında da Kıvrıkoğlu'ndan ilginç bir yanıt geldi. Savunma psikolojisi içine girdiği görülen Kıvrıkoğlu ABD'yi ziyaret etmeyişinin bir politika olmadığını, imkansızlıklardan kaynaklandığını açıkladı.

ABD'nin, kendi ekseninden çıkan askeri unsurları tasfiye ettiği iddiasını ortaya atan çevreler, bazı askerlerin ABD'ye karşı aldığı karşıt tutuma örnek olarak Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun gösterdiler. Kıvrıkoğlu'nun Genelkurmay Başkanı olduğu süre içinde ABD'yi hiç ziyaret etmediğine dikkat çeken bu çevreler onu ABD karşıtı askeri kesimin baş ismi olarak gösterdiler. Ancak, son dönemde adının gündeme geldiği bağlamlardan ciddi bir sıkıntı ve endişe duymaya başladığı peşpeşe yaptığı açıklamalarla görülen Kıvrıkoğlu, hakkındaki "ABD karşıtı. ABD'yi hiç ziyaret etmedi" iddialarına bugün ilginç bir savunmayla cevap verdi.

Fikret Bila'nın "ABD karşıt"lığı ile ilgili sorusuna Kıvrıkoğlu yazılı bir açıklamayla şu cevabı verdi:

"“Genelkurmay Başkanlığı görev süremde ABD'yi ziyaret etmeyişim tenkit konusu edilmektedir. İşin doğrusu şu şekildedir:
Kasım 2001'de bu ziyaretin gerçekleşmesi için taraflar arasında mutabakat sağlanmış, hazırlıklar ona göre yapılmıştır. Fakat ziyaretten kısa bir süre önce ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da Ermeni soykırım tasarısı kabul edilince, tarafımdan bu ziyaret iptal edilmiştir.

Daha sonra 2001 Kasım veya 2002 Mart için ABD yetkilileriyle temasa geçilmiş, onlar 2002 Ağustos ikinci yarısını önermişlerdir. 2002 Ağustos'ta görevim sona ereceği için tarafımdan kabul edilmemiştir."

AVRASYACI DEĞİLİM
Kıvrıkoğlu bugün de Fikret Bila'ya yapmaya devam ettiği açıklamalarında daha önce sıkça savundukları Avrasyacılığın tersine açıklamalar yapıp yine Amerika'ya sıcak mesajlar gönderdi..

GÜRÜZ AÇIK AÇIK SÖYLEDİ

Kıvrıkoğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili açıklaması, Ergenekon'un 10. dalgasına gözaltına alınıp serbest bırakılan eski YÖK başkanı Kemal Gürüz'ün açıklamalrını anımsattı. Gürüz, Ergenekon örgütüyle hiçbir bağının olamayacağını, o güne kadar reddettiği, hatta "hakaret" sayarak dava ettiği "Amerikancı" sıfatını sahiplenerek kanıtlamaya girişti. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a konuşan Gürüz açık bir biçimde "Ben bir Amerikancıyım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum