1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Eriyen kar suları dereleri taşırdı
Eriyen kar suları dereleri taşırdı

Eriyen kar suları dereleri taşırdı

Rize-Erzurum karayolu bu sabah saatlerinde İkizdere ilçesi Dereköy mevkiinde yaşanan heyelan sebebiyle ulaşıma kapandı.

A+A-

Heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Kasım Esen, Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-Dereköy mevkiinde kar sularının oluşturduğu heyelan sonucu ulaşıma kapandığını söyledi. Heyelanda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Vali Esen "İkizdere ilçemizin Dereköy mıntıkasında 3 günden beri aralıklarla heyelanlar oluyor. Bu sabah gelen en büyük heyelanda da Rize-Erzurum karayolu tahrip oldu ve karayolu ulaşıma kapandı. DSİ, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerimizin araç gereçleri yolu ulaşıma açmak için çok kontrollü ve dikkatli çalışmaya başladı. Her an yeni sel gelebilir" dedi.

Rize'de derelerin çok yamaç yerlerden aktığını belirten Vali Esen, "Kar erimesinin ani hızlanması sonucu derelerimizde çok akışkan bir debi oluşuyor. 20-30 yılda bir derelerimizde böyle sel ve heyelan meydana geliyor. Önemli olan can kaybının olmaması oldu. Tehlike arz eden bazı evleri güvenlik kuvvetlerimizin kontrolünde tedbir olarak akşamdan boşalttık" diye konuştu.
Vali Kasım Esen ile birlikte Rize İl Jandarma Komutanı Albay Erol Çelik, İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, İl Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, Bayındırlık İl Müdürü Seyfettin Yılmaz, Karayolları ve DSİ İşleri yetkilileri yolda incelemede bulundu.

Öte yandan sel dolayısıyla ilçedeki 15 köye elektrik verilemezken, bu köylerin ilçe ile olan karayolu irtibatı da kesildi. Yaya ulaşım patika yollardan sağlanırken, köylerle ulaşım sağlayan 2 köprü tahrip oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız