1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Ersun yanal mesaiye başladı
Ersun yanal mesaiye başladı

Ersun yanal mesaiye başladı

Trabzonspor'un anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Ersun Yanal, bugün Bordo-mavili takımın başında ilk idmana çıktı, ardından da imzayı attı.

A+A-

Bordo-mavili ekiple 3 yıllığına anlaşan Teknik Direktör Ersun Yanal, yardımcıları Kemal Özdeş ve Murat Aydın ile birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sabah yapılan idmanla yeni görevine 'merhaba' dedi. Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ve bazı yöneticilerin de seyrettiği idmana sakatlığı süren kaleci Tolga Zengin ile Ömer Rıza katılmadı.

Kayserispor maçında ilk 11'de görev yapan futbolcuların düz koşu yaptığı idmanda, diğer futbolcular Ersun Yanal nezaretinde topla çalışma yaptı.
İMZAYI DA ATTI
Daha sonra ise Teknik Direktör Ersun Yanal Trabzonspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Teknik Direktör Ersun Yanal, Türkiye'de ilkleri başarmış bir kulüp olan Trabzonspor'da görev almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Asbaşkan Haşim Sayitoğlu'nun da hazır bulunduğu imza töreninde Teknik Direktör Ersun Yanal, kendisini 3 yıllığına Trabzonsporlu yapan sözleşmeye imza attı. İmza töreninin ardından açıklamada bulunan Asbaşkan Sayitoğlu, yaptıkları çalışmalar sonucunda kendilerine bir yol haritası çizdiklerini ve bundan sonraki süreçte Ersun Yanal ile çalışmaya karar verdiklerini belirterek, transferin Bordo-mavili camiaya hayırlı olmasını diledi. Ersun Yanal ile özlenen başarıların yakalanacağına olan inançlarının tam olduğunu vurgulayan Asbaşkan Sayitoğlu, "Türkiye'deki en iyi hocayla anlaştığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Teknik Direktör Ersun Yanal ise, Türkiye'de ilkleri başarmış bir kulüp olan Trabzonspor'da görev almaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kendisinin de, Trabzonspor'un da her zaman büyük hedefleri bulunduğunu ve bu inançla Trabzonspor'da görev aldığını belirten Yanal, "Başarı Trabzonspor'un geleneğinde var. Hedefimizde lig şampiyonluğu ve Avrupa Kupaları'na katılmak var. Tabii ki bunlar büyük sabır istiyor. Çünkü Trabzonspor'un şampiyonluk yaşadığı dönemdeki gerçeklerle bugünküler arasında büyük fark var. Bu anlamda organizasyonu sağlamak en büyük amacımız. Bunu yaparak başarıya ulaşmak istiyoruz" dedi.
Takım olarak öncelikli hedeflerinin iyi futbol oynamak olduğunun altını çizen Yanal, seyirciden de özlenen başarıların elde edilmesi için sabırlı olmalarını ve kendilerine süre vermelerini istedi. Hedeflerinin hep zirvede olmak olacağını, ancak şampiyonluk söylemini de doğru zamanda kullanmak istediklerini kaydeden Yanal, "Üç puanlık sistemde şu an için lig ve Avrupa'nın, Trabzonspor için bitiğini söylemek doğru olmaz. Çünkü bu şartlar altında her an her şey olabilir" diye konuştu.
Basın mensuplarının da sorularını cevaplandıran Ersun Yanal, daha önce görev yaptığı takımlarda yaşanan düşüşlerle ilgili bir soruya, "Vestel Manisaspor'da kısıtlı bir kadromuz vardı. İskeleti oluşturan futbolcular sakatlanınca işimiz zorlaşıyordu. Belli bir seviyeye gelince de birçok takım futbolculara talip oluyordu. Bu nedenle Anadolu takımlarında zirveye oynamak çok zor. Sürekli teklifler geliyor" şeklinde cevap verdi. Transfer döneminde Trabzonspor'un gerçekleri doğrultusunda hareket edeceklerinin
altını çizen Yanal, tazminatla ilgili bir soru üzerine ise "Tazminat diye bir şey yoktur. Kontrat vardır ve buna göre hareket edilir" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum