1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ESİLA YAŞAMA TUTUNAMADI
ESİLA YAŞAMA TUTUNAMADI

ESİLA YAŞAMA TUTUNAMADI

Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde yaklaşık 9,5 saat süren ameliyat ile kalp nakli gerçekleştirilen Esila Tüfekçi hayatını kaybetti.

A+A-

Ali Maşalacı
RİZE (İHA) -
Rize'de yaşayan Zeynep-Hakan Tüfekçi çiftinin 5,5 yıldır kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki kızları Esila Tüfekçi Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

esila.jpg

5,5 yıldır kalp nakli bekleyen ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde ECMO cihazına bağlanan 16 yaşındaki Rizeli Esila Tüfekçi'nin annesi Zeynep Tüfekçi, Esila'ya kalp bulunduğunu duyurmuştu. Ameliyat öncesinde durumu ağırlaşan Esila’ya yaklaşık 9,5 saat süren ameliyatın ardından kalp nakli yapıldı. Nakil ardından yoğun bakım ünitesine alınan Esila için bekleyişe geçildi. Minik Esila yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Esila’nın cenazesi yarın öğle namazının ardından Sahil Camii’nde kılınacak. Ardından da Derepazarı ilçesine bağlı Eriklimanı mahallesinde bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

esilaaa.jpg

Sosyal medya hesabından mesaj yayımlayan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, bütün organ nakli bekleyenler için umut haline gelen Esila'nın vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Esila'mıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 6 yıllık bekleyişin ardından uygun donör bulunmasıyla gerçekleştirilen kalp nakli ameliyatı sonrasında Esila'mız, 48 saatlik kritik süreci atlatamayarak ebedi aleme göç etmiştir." ifadesini kullandı.

Çaykur Rizespor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi: "U14 takımımızın antrenörü Hakan Tüfekçi'nin kızı Esila Tüfekçi'nin yaşam mücadelesini kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Esila yavrumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz."

Kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi için "Rize evladına sahip çıkıyor" sloganıyla kampanya başlatılmıştı. Kampanya kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda 26 Nisan'da düzenlenen etkinlikte, Vali Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in de aralarında bulunduğu 100 kişi, organ bağışına dikkati çekmek için bağışçı olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum