1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Eşinin verdiği böbrekle hayata yeniden tutundu
Eşinin verdiği böbrekle hayata yeniden tutundu

Eşinin verdiği böbrekle hayata yeniden tutundu

Artvin’de 15 yıl önce böbrek rahatsızlığına yakalanan ve zaman içerisinde iki böbreği de iflas eden Volkan Bucak’ın umudu eşi oldu.

A+A-

Eşinin kan grubunun tutmasıyla Volkan Kucak, ‘Dünya Böbrek Günü’nde tekrar sağlığına kavuştu.

Artvin’de 15 yıl önce böbrek rahatsızlığına yakalanan ve zaman içerisinde iki böbreği iflas eden Volkan Bucak, 5 yıl önce Büşra Bucak ile evlendi. Eşinin böbrek sorunlarının giderek artması üzerine Büşra Bucak, ‘Dünya Böbrek Günü’nde eşine böbreğini verdi.

bobrek1.jpg

Hiç düşünmeden böbreğini eşine verdiğini belirten Büşra Bucak, “Eşimin böbrek hastası olması beni çok üzüyor. Onun yüzünün gülmesi için, iyileşmesi için anlamlı günde hiç düşünmeden böbreğimi verdim. İyi ki vermişim sevgimiz ikiye katladı. Kimse böbreğini ya da organını vermekten çekinmesin, bakın biz ne kadar sağlıklı ve mutluyuz” dedi.

bobrek2.jpg

Böbrek hastası Volkan Bucak ise, “Dünya Böbrek Günü haftasında eşim Büşra bana canının yarısını verdi. Ben onu tanıdığım gün yeniden doğdum. Şimdi yine Büşra’nın sayesinde ikinci baharımı yaşıyorum. Bunu herkes yapamaz. Böbreğinin birisini bana verdi. Bunun adı sevgi olsa gerek. Eşime ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben bu hastalığım yüzünden çalışamadım. Keşke sağlıklı olsaydım da kimseye muhtaç kalmadan alın teriyle para kazanabilseydim. Ben haftada 3 gün 4’er saat diyalize giriyordum, şimdi sağlığıma kavuştum ama işsizlik mutluluğumuzu etkiliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum