1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Eşsiz manzarasıyla büyülüyor
Eşsiz manzarasıyla büyülüyor

Eşsiz manzarasıyla büyülüyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek zirvelerinden birisi olan, Zigana Dağı, yılın her mevsiminde farklı güzellikler sunuyor.

A+A-

Recep Ergin
GÜMÜŞHANE (İHA) -
Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan tarihi İpek Yolu üzerindeki 2 bin 50 metre rakımlı Zigana Dağı geçidindeki eşsiz gün batımı manzaraları ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.

zigana7.jpg

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek zirvelerinden birisi olan, antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki önemini koruyan ve insanların limana ulaşmak için aşmak zorunda kaldığı zorlu geçit olarak kayıtlara geçen Zigana Dağı, yılın her mevsiminde farklı güzellikler sunuyor.

zigana6-002.jpg

Yağan karla birlikte beyaz gelinliğini giyen ve karın en çok yakıştığı yerlerden birisi olan Zigana Dağı, akşam saatlerinde kış güneşinin ufuk çizgisine inerken gökyüzünü boyadığı muhteşem renklerle bezeniyor.

zigana5-002.jpg

Pembe, turuncu, sarı ve mor tonlarıyla karşısındaki yüksek dağların ardına gizlenmek üzere hızla inen güneş adeta bir sanat eseri gibi göğe yansıyan o anları oluştururken, Zigana ile özdeşleşen sis, dağın yamaçlarındaki orman ve vadiler bu renk cümbüşüne ayrı bir güzellik katıyor.

zigana4-002.jpg

Zigana Dağında gün batımında çekilen fotoğraflar doğanın ihtişamını ölümsüzleştirirken, bölgede bulunan dev salıncaklar da alanın manzarasını panoramik olarak izleme imkanı sunuyor.

zigana3-002.jpg

Özellikle gün batımını çekmek için akşam saatlerini bekleyen fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar fotoğraf makinelerinin ve cep telefonlarının deklanşörlerine defalarca basarak o anları ölümsüzleştiriyor.

zigana2-004.jpg

zigana1-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız