1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Evi uzattı, halatla kayaya bağladı!
Evi uzattı, halatla kayaya bağladı!

Evi uzattı, halatla kayaya bağladı!

Eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza atan Rizeli, yamaca asılı evine ilave çelik halatlar kullanarak 3 oda daha ekledi!

A+A-

Rize'nin Güneysu İlçesi Gürgen Köyü’nde yaşayan 80 yaşındaki Bilal Atasoy, yıllar önce çelik halatlarla kaya yamacına asarak inşa ettiği 6 metrekarelik tek odalı evi yetersiz bulunca büyütmeye karar verdi.

Yine eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza atan Atasoy, "Bu ancak Rize’de olur" dedirtecek şekilde yamaca asılı evine ilave çelik halatlar kullanarak 3 oda daha ekledi.



Bilal Atasoy, 8 yıl önce kendine ait arazideki büyük bir kaya kütlesini oyarak 2 çelik kiriş yerleştirdi ve bunun üzerine de yaklaşık 6 metrekare büyüklüğünde, balkonu da olan bir ev inşa etti. Bilal Atasoy, evi sağlama almak için de çelik halatlarla kaya yamacına bağladı.

35524

Ancak bu yıl tek odayı yetersiz bulan Atasoy, evi genişletmeye karar verdi. İşe koyulan Atasoy, tek odalı evine 3 ahşap oda daha ilave etti.

35525

Böylece evin 3 metre olan uzunluğu da 15 metreye çıktı. İlginç ve benzeri bulunmayan çelik halatlarla asılı ev, arazinin alt tarafındaki evlerin üzerine kadar uzadı.

35521

Evi 400 metre çelik halatla kayaya bağladı

Evin güvenliği için çaba harcayan Atasoy, kaya kütlesine 30 farklı yerde açtığı yaklaşık 40 santimetrelik deliklere yerleştirdiği demir çubuklara evin uç kısmını çelik halatlarla bağladı. Yaklaşık 400 metre çelik halat kullanan Bilal Atasoy, halatların zaman içinde gevşeyebileceğini düşündü, bunun için de çelik halatları belirli sürelerde gerginleştirecek bir sistemi de devreye soktu.

35522

Kimsenin yaptığı işi yapmam

İlginç ve bir benzeri olmayan eviyle gurur duyduğunu anlatan Atasoy, "Evin zeminle irtibatı yok. Zaten olsa o evde kalmam. Evim havada olacak. Tek odalıydı, 3 oda daha ekledim, 4 odalı ev yaptım. Uzunluğu 15 metreye çıktı. Ben maceracı biriyim. Kimsenin yaptığı işi yapmam. Bir işin harika olması için eşi benzerinin olmaması lazım. Kafamdan bir proje üretirim, onu yaparım" dedi.

35523

Hedefi helikopter yapmak

Bu sıralarda yeni bir proje üzerinde çalıştığını da ifade eden Atasoy, "Yeni projem helikopter yapmak. Projesi hazır ama para bulmam lazım. Pedallar ayaklar çevrilecek, üstte pervane dönecek. Ben de uçacağım. Rize’nin üzerinde uçacağım, herkesi selamlayacağım" diye konuştu. (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum