1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Eylül’de ağaçlar çiçek açtı!
Eylül’de ağaçlar çiçek açtı!

Eylül’de ağaçlar çiçek açtı!

Sonbaharın ilk ayı olan Eylül’ün son günleri yaşanırken mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ağaçlar çiçek açtı.

A+A-

Kış geliyor yaz bitmedi
Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ilk defa Eylül ayında ağaçlar çiçek açtı! Küresel ısınmanın etkisiyle hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredince Rize’nin Pazar ilçesi Belediye aile çay bahçesinde bazı ağaçlar çiçek açtı. Normalde nisan ayında yeşeren ağaçların kış mevsimi yaklaşırken çiçek açması görenleri şaşkına çevirdi.

30 yıldır aynı bahçede işletmecilik yaptığını belirten Cahit Erdeniz, “Bu mevsimde adeta bahar havası yaşıyoruz. Havalar soğumadığı için ilk kez bu aylarda ağaçlar yapraklarını dökmedi, yapraklar yeşil kalarak tekrar çiçek açtılar. Ancak bu sene havaların sıcak geçmesi tarım kesimini olumsuz etkileyebilir. Sıcağa aldanan ağaçlar çiçek açıyor. İleride havaların aniden soğuması ile bağ bahçe ve meyvelerimiz de büyük zarar görebilir” şeklinde konuştu. (Naci GÜVEN)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum