1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Fatih Tekke Trabzon'da konuştu
Fatih Tekke Trabzon'da konuştu

Fatih Tekke Trabzon'da konuştu

UEFA Kupasını kaldıran, takımında şampiyonluk yaşayan ancak Türk Milli Takımına çağırılmayan Fatih Tekke Trabzon'da açıklamalar yaptı.

A+A-

Rusya'nın Zenit Petersburg takımı ile UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan Fatih Tekke, kendisini kafa olarak A Milli Takım ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazırlandığını ancak kadroya çağrılmadığını belirterek, bu durumun net bir adaletsizlik olduğunu söyledi.

Ailesini görmek ve Trabzonspor takım kaptanı Hüseyin Çimşir'in düğününe katılmak için Trabzon'a gelen Fatih Tekke, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Rusya'nın Zenit Petersburg takımı ile kariyerinde ilkleri yaşadığını kaydeden Fatih Tekke, "Trabzonspor'da iki kez Türkiye Kupası'nı kaldırmak nasıp oldu. Zenit Kulübü'nde de kariyerimde ilkleri yaşıyorum. Şampiyonluk Kupası'nı ve UEFA Kupası'nı kaldırdım. Bunlar bir oyuncunun her zaman yaşabileceği şeyler değil. Her oyuncunun çok isteyeceği şey bana nasip oldu. Ülkem adına, benim adıma önemli bir başarıydı. Zenit'te Şampiyonluk Kupası'nı görmek ve UEFA Kupası'nı kaldırmak mutluluk verici" dedi.

"ZENİT'TEN AYRILMAK İSTİYORUM"
Rusya'nın Zenit Petersburg kulübünde ilkleri yaşamasına rağmen ayrılmak istediğini yöneticilere ilettiğini söyleyen Fatih Tekke, "Geçen sezon rica etmeleri üzerine takımda kaldım. Konuşulan birçok şey yerine gelmeyince orada olan sıkıntılarım devam etti ve ayrılmak istediğimi yönetime ilettim. UEFA Kupası finalinde yapabileceklerimin belki de çok azını yaptım diyebilirim. Çünkü 3 aydır oynamamış bir oyuncu için böyle bir performans göstermek çok önemliydi. O maçın adamı seçilmek de benim için ayrıca önemliydi. Bunu da başarmak nasip oldu. Bu beni mutlu ettiği kadar halkımı da beni seven insanları da mutlu etti" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIMA ALINMAMAK NET BİR ADELETSİZLİK"
Trabzonspor ve Zenit forması altında kariyerinde yükselme olduğunu ancak milli takım forması ile Dünya Kupası'nda ve Avrupa Şampiyonası'nda forma giyemediğini dile getiren golcü oyuncu şöyle konuştu: "Bu benim için çok üzüntü verici bir durum. Bunun net bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu da fazla dillendirmek istemiyorum. Çünkü burada konu A Milli Takım, kişisel bir şey yok. Milli takım olduğu için de onlara başarı ve dua etmekten başka bir şey yapamayız. Gönlüm onlarla birlikte, inşallah başarılı olurlar. O kadronun içinde olmak, milli formayı giyebilmek çok isterdim. Kadroya alınmayı bekliyordum. Performansım ve sağlığım yerinde böyle bir şeyin olmasını hiç beklemiyordum. Çünkü benimle hiç böyle konuşulmamıştı. Kendimi kafa olarak A Milli Takım ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasına hazırlamıştım ama nasip olmadı."

"TRABZONSPOR BÜYÜK BİR CAMİADIR"

Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu belirten ve Fatih Tekke'nin, Gökdeniz Karadeniz ve Hüseyin Çimşir'in satılmasıyla yıkılmasının mümkün olmadığını vurgulayan golcü oyuncu, "Trabzonspor forması giyen herkes camiaya bir şeyler vermek istiyor. Bizler elimizden gelenin en iyisini vermeye çalıştık. Şu anda takımın formasını giyen arkadaşlar da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bizim elimizden olmayan nedenlerden dolayı, insanların bilmediği şartlardan dolayı bazı kararlar vermek durumunda kalıyorsunuz. Bu sadece bizim için değil bütün oyuncular için geçerli. Trabzonspor büyük bir takım küçük bir takım değil. Fatih, Gökdeniz ve Hüseyin'in satılmasıyla yıkılmaz. Oyuncu kalitesi anlamında giden oyuncuların yerine gelecek olan oyuncularla aynı kalitenin yakalanması lazım. Bunu belli bir sürece yaymak lazım. Bu adımların atılması gerekir. Ben bu adımların atılacağını düşünüyorum. Trabzonspor'a emek veren herkesin bu takıma bir şeyler verebileceğini düşünüyorum. Futbolcu olarak biz böyleydik. Bundan sonra bu böyle olacak. Geçtiğimiz sezon ve bu sezon Trabzonspor için iyi geçmedi. Başarı için sadece futbol takımının kaliteli olması da yetmiyor. Yönetimin, taraftarın, basının birlikte olması lazım. Biz camia olarak dışarıda pek sevilen bir camiaya değiliz. Biz kendi içimizde birlik ve beraberliği yakalayamadığımız sürece şampiyonluğun gelmesi de zor" dedi.

"FENERBAHÇE'DEN BİR TEKLİF ALMADIM"
Fatih Tekke, şu an için herhangi bir kulüpten transfer teklifi almadığını da ifade ederek, şunları kaydetti: "Fenerbahçe'den ve herhangi bir takımdan teklif almadım. Zenit'ten ayrılmak istediğimi yöneticilere ilettim. Onlar da bana 'seni bırakamayız' dediler. Durum bu. İnisiyatif Zenit Kulübü'nde. Eğer bir teklif gelirse değerlendireceğiz. Kişisel olarak düşüncem ilk planda Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Düşündüğüm gibi bir takımdan teklif gelirse Avrupa'dan onu değerlendirmek istiyorum"

"UMUT BULUT PATLAMA YAPACAK"
Bordo-mavili takımın gol yükünü çeken Umut Bulut'un çok kaliteli bir insan ve oyuncu olduğunu belirten Fatih, "Umut Bulut çok kaliteli bir insan. Trabzonspor'da çok başarılı olacağına inanıyorum. Bizden önce de Hami ağabeyler ve Şotalar vardı. Onların yakaladıkları başarıyı bizler de o dönemde genç oyuncular olarak yakalamak ve yerlerini doldurabilmek için mücadele ettik. Takıma gelen oyuncuların çok sağlam durması lazım. Çok cesaretli olması gerekiyor. Umut Bulut'un bunu başaracağına inanıyorum. Onda bu kapasite var. Bazı şeyleri düzeltirse bir patlama yapacağını düşünüyorum. Taraftarımızın da Umut Bulut'a sahip çıkmasını istiyorum. Ona yardımcı olmalarını bekliyorum. Eğer destek verirlerse yeni bir Fatih Tekke olabilir" şeklinde konuştu.

Bordo-mavili taraftar ile çok güzel günler yaşadıklarını dile getiren Fatih Tekke, "Sonuçları hep birlikte yaşadık. Mutluluğu, üzüntüyü birlikte paylaştık. Yapılan haksızlıkları birlikte görüp mücadele ettik. Trabzon'da insanlar beni çok iyi tanıyorlar. 'Fatih böyle yaptı' deseniz onlar inanmazlar. Böyle bir ilişki kurduk. Bunu sağlayabilmek için de çok seneler geçti. Bir şeyler kolay olmuyor. 1994'ten beri neler yaşadığımı biliyorsunuz. Aradan 14-15 yıl geçti. Bunlar mücadele ile, dik durma ile oldu. Taraftarımızdan Allah razı olsun. Biz bu camiaya gönül verdik taraftarımızda bizi sevdi. Hayatımızın sonuna kadarda bu böyle devam edecek" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'DA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM"
Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamayı çok arzu ettiğini söyleyen Fatih, "Bu benim hedeflerimin arasında ama bunun nasıl olacağını zaman gösterecek. İster menajer, ister antrenör olsun şampiyonluk yaşayalım da neresinde olursak olalım" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum