1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Fatih Tekke yönetimi topa tuttu
Fatih Tekke yönetimi topa tuttu

Fatih Tekke yönetimi topa tuttu

"Yönetimde benim kadar Trabzonsporlu var mı?" diyen Fatih Tekke, basın açıklamasında yönetimin tavrını deşifre etti.

A+A-

GÖKMEN ŞAHİN
ERSEN KÜÇÜK
Trabzonspor'a transferinin gerçekleşmemesini yönetime bağlayan Fatih Tekke, çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Yönetimde benim kadar Trabzonsporlu var mı?" diyen golcü oyuncu Bordo-mavili kulübe her zaman dönmek istediğini söyledi.

Uzun süredir Trabzonspor'un gündeminde olan Fatih Tekke, transferinde yaşanan gelişmeler üzerine Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. Bordo-mavili kulübün dün resmi internet sitesinde Fatih Tekke transferini dondurduğunu açıklamasının ardından bugünde oyuncunun kendisi basın mensuplarının karşısına çıkarak transferinde yaşananlara açıklık getirdi.

T
ransferi hakkında yaşanan gelişmelerin basın toplantısı düzenlemesinde etkili olduğunu belirten Fatih Tekke, "Burada olmamın nedeni yaklaşık 1 yıldır yoğun bir şekilde gündemi meşgul eden transfer ve Trabzonspor ve Fatih Tekke isminin çeşitli şekillerde, çeşitli haberlerde mevzuya konu olmasıdır. Son 1 haftadır yaşanan gelişmeler benim bazı şeyleri konuşmam gerekliliğini ortaya koydu. En fazla rahatsız olduğum konulardan bir tanesi benimle ilgili çıkan haberlerin hemen hemen tamamı kasıtlı ve çok yanlış haberler, bu ana kadar konuşmamamın nedenini biliyorsunuz. Bizim camiamıza zarar gelmemesi, buna çok özellikle dikkat ediyorum. Son 1 hafta transferimle ilgili çok talihsiz gelişmeler oldu. 1.5 yıldır Trabzonspor'a gelmem söz konusuydu. Zenit Kulübü'nden ayrılmak istediğimi her dönem söyledim. Türkiye'de hangi takımda oynamak istersin sorusunu ise her zaman Trabzonspor cevabını verdim. Burası benim camiam, beni Fatih Tekke yapan değerim Trabzonspor'dur" şeklinde konuştu.

"ZENİT İLE TRABZONSPOR İÇİN RESTLEŞTİM"

Ağustos ayında 6 ay önce Trabzonspor ile bir görüşmesi olduğunu belirten Fatih Tekke, "Bu görüşmede, son iki gün kala yapılan bir görüşmeydi. Yaptığımız görüşmede anlaşma gerçekleşti ancak transfer gerçekleşmedi. Zenit Kulübü bu transfere okey vermedi. Ocak ayında tekrar transferim gündeme geldi. Trabzonspor ile ilgili Fatih Tekke'nin yaptığı şu oldu. Zenit kulübü ile bonservis pazarlığı yapılması, bunun için en az 2-3 kez kulübüm ile restleştim ve mevcut olan durumumu şu anda problemli diyalogu iyi olmayan bir duruma getirdim Trabzonspor için, askerlik konusu da var. Bunu ben hiç gündeme getirmedim bir kez konuşmadım. Askerlik bu transfer için bir problem ise bu benim sorunum dedim. Trabzonspor'a gelmek için bir sorun teşkil etmezdi. Bir oyuncu transferinin gerçekleşebilmesi için başka ne yapabilir?" dedi.

Bunları yaparken bazı şartların da yerine gelmesi gerektiğini belirten golcü oyuncu "İsteyen kulübün, oyuncunun kulübüyle anlaşıp, bir saat içinde bitebilecek bir hukuki bir sürecin olması gerekir. Bunu herkes bilir. Bir ay içinde 23 oyuncu transferi yapan Trabzonspor yönetimimiz biliyor. 50 saat yolculuk yapıp, Kolombiya'dan iki gün içersinde oyuncu alabilecek güçte olan yönetim kurulumuzda mutlaka bunu biliyordur. Burada Fatih Tekke konuşuluyorsa, bizler buradaysak birinci nedeni Trabzonspor'dur ve Trabzonspor'un sahipleri bizler değiliz. Trabzonspor'un sahibi gerçek taraftardır" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'A YİNE GELMEK İSTİYORUM"

Transferin bitmesine 10 gün gibi bir süre olduğunu hatırlatan Fatih Tekke şöyle konuştu: "Transfer döneminin bitmesine 10 gün gibi bir süre var. Bu süre içersinde birçok şey gerçekleşebilir. 3 sene önceki Trabzonspor'a dönme isteğim ve düşüncem, duygum nasıl ise şimdide aynı. Bu süreçte bana göre hak etmediğim çok olumsuz şeyler söylendi. Buna rağmen ben yine gelmek istiyorum. Bunu her zaman söyleyeceğim çünkü Trabzonspor beni ben yapan şey, ihtiyacı olduğu zaman benim gelmeme gibi bir lüksüm olamaz. Bugün futbolcu olarak olabilir, yarın antrenör veya yönetici olarak olabilir ben her zaman Trabzonspor'a gelmek isteyeceğim. Birileri gelmeme engelleyebilir. Hiç kimse benim Trabzonsporluluğumu değiştiremez"

"9 NUMARALI FORMAYI GİYMEK İSTİYORUM"

Fatih Tekke ve Zenit ile her konuda anlaşıldığı şeklinde haberlerin medyada yer aldığını belirten golcü oyuncu, "Özel bir durum olmaz ise bu transfer biter şeklinde haberler yer aldı. Bu bana çok enteresan geldi. Emin olun o an ben hiç bir şey bilmiyorum. 'Trabzonspor'a gelmek istiyor musun?' sorusuna her zaman 'evet' yanıtını verdim. İstanbul'da yaptığım görüşmede bunu söyledim ve '9 numaralı formayı giymek istiyorum' dedim. Siz hayatınızda böyle bir transfer şekli gördünüz mü? Trabzonspor çok büyük bir kulüp, Fatih Tekke değil. Trabzonspor 1 saat içersinde 10 tane Fatih Tekke alabilir. Zenit ile anlaşıldı dendi. Dün itibariyle Zenit'ten gelen açıklamada ise anlaşma yok deniliyor." şekinde konuştu.

"Fatih Tekke'nin Trabzonspor'a yapacağı bir katkı var ise Fatih Tekke alınmalıdır diyorum" diyen golcü oyuncu, "Ben bunu 2 senedir söylüyorum. Önemli olan Trabzonspor'dur. Telefonlarım kapalı olması sorusuna gelelim. Benle konuşan olan var mı aranızda. Transferin bitmesine 10 gün kala telefonum kapalı olması transferin kapanmasına gerekçe olarak gösterildi. Transferin olabilirliği şu an için ortadan kalkıyor. Bu ne kadar doğru, ne kadar vicdana sığıyor" dedi.

"YÖNETİMDE BENİM KADAR TRABZONSPOR'LU VAR MIDIR?"

Fatih Tekke, "Efsane abimiz ve hocamız Şenol Hoca bir tarafa benim transferim için konuşan çaba sarf eden etmeyen yönetim kurulumuzda içlerinde benim kadar Trabzonsporlu var mıdır? Ünal Karama da dahil. Ben konuşuyorum. Bundan sonra birçok şey konuşulacak. Hayatımda en önemli şey benim kahramanım gerçektir. Gerçeklerdir, yaşananlar ve doğrulardır" şeklinde konuştu.

"BEN 6 AY ÖNCEKİ ŞARTLARI KABUL EDİYORUM"

"Allah bana bir gün yalan konuşmayı nasip etmesin" diyen golcü oyuncu, "Ben Trabzonspor'a gelmek istiyorum, para konusu mevzu değil, 6 ay önceki mukaveleyi, Ünal Hoca benim önüme getirdi, 1 milyon 600 teklif etti. Bende ona 1 milyon 500 dedim. Bunu benim önüme sundu. O şartları da kabul ediyorum. Dün telefonda da aynısını söyledim. O şartları kabul etsem Zenit'e gidip beni alacak mısınız? O şartlarterine gelmesi gerektiğini belirteı da kabul ediyorum. Maddi çok önemli değil benim için ama insanlar bilsin istiyorum. Çok önemli bir kayıp olmasına rağmen şartları kabul ediyorum. UEFA Şampiyonu, Süper Kupa'nın sahibi Zenit'in oyuncusuyum ben, son 6 ayda oynadığı 15 maçta 11 gol atan bir oyuncuyum. Yaptıklarım ve yapabileceklerimi hiç söylemedim, söylemeyeceğimde ama bunları takdirinize bırakıyorum. Başka ne yapabilirim? Biri bana bir şey söylesin. Bir gün tek başıma kalsam ben buradayım, biz Trabzonsporluyuz neden birlik ve beraberlik olmuyor biz de. Hayatım boyunca yanlış yaptık, bir gün bilerek Trabzonspor'a yanlış yaparsam benim cezamı verin, ben gerçek Trabzonsporluyum. Harbi" şeklinde konuştu.

"TRANSFER SEZONU BİTİNE KADAR BEKLEYECEĞİM"

Transfer sezonu bitine kadar bekleyeceğini belirten Fatih Tekke, "Normalde ben Pazartesi Rusya'da olacaktım bu gece gidiyorum, bu transfer sezonu bitene kadar bekleyeceğim. Zenit ile ve yeni hocamızla konuşacağım. Trabzonspor'a taraftarı beni nasıl biliyorsalar, beni sevmeye devam etinler ben onları asla yanıltmadım. Yalan konuşmadım" dedi.

"BENİ TRABZONSPOR TARAFTARI İSTEDİĞİ İÇİN GELECEĞİM"

"Sizi neden almak istemiyorlar" şeklindeki bir soruya ise Fatih Tekke, "Bunun cevabını herkes biliyor. 10 gün daha var, çok şey konuşulacak, Şenol Hocama da söyledim; 'Senin için Ünal için gelmem ben bu taraftar için gelirim' dedim. 'Yönetim için de gelmem Trabzonspor'a. Ben taraftar istediği için geleceğim' dedim. 'Terimi daha fazla akıtacağım' dedim. Kibirden Allah'a sığınırım ama benim de bir ismim var. Zenit'ten geleceğim. Yapabileceklerimi bende biliyorum. Ben konuşursan Trabzonspor zarar görür, Trabzonspor zarar görmesin Fatih Tekke de kim Trabzonspor'un yanında? Bu olayı evirip çevirmeye ne gerek var" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum