1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. FATİH'İN FATİH'E YAPTIĞINA BAK!
FATİH'İN FATİH'E YAPTIĞINA BAK!

FATİH'İN FATİH'E YAPTIĞINA BAK!

Herkes Hakan Şükür'ün Milli Takım'a çağırılmamasını tartışıyor. UEFA Kupasını alan Fatih Tekke niye yok? Fatih Terim buna cevap versin!

A+A-

Fatih Tekke şampiyonluk kupasından sonra UEFA kupasını da kaldırdı. Temsilcimiz şimdi, dünyanın en büyük kupası olan Süper Kupa için gün sayıyor... Ve şimdi herkes, “Milli takıma hak edenleri çağırdım” diyen Fatih Terim'den bir Fatih Tekke cevabı bekliyor...

Hakan DEĞİRMENCİ Yazdı

EMEKLİLERDE TAKILI KALMAK
Zenit St. Petersburg Manchester'daki finalde İskoç Glasgow Rangers'ı devirerek mutlu sona ulaştı. Trabzonlu Fatih Tekke, karşılaşmanın iyilerinden biriydi. İkinci golün asistini de yapan Tekke başarılı bir futbol ortaya koydu. Zenit'te önce şampiyonluk, ardından da UEFA Kupası'nı kaldıran Fatih'in EURO-2008 öncesi Türk Milli Takımı'na çağrılmaması, Fatih Terim'e olan 'kadro seçimi öfkesi'ni bir kat daha artırdı. Ay-yıldızlı ekibimiz Antalya'daki hazırlıklarını tamamlamak üzere. Gündemde hala emekli Hakan Şükür'ün neden kadroda olup olmadığı var.

ADALET VE SORUMLULUK!..
Oysa, en başarılı Türk forvetlerden biri olarak Fatih Tekke, dün gece UEFA Kupası'nı kaldıran 11 kişi arasındaydı. 1999'da G.Saray'ın bu kupayı kazanmasından sonra ilk kez bir Türk futbolcusu final oynadı ve kupa gururunu yaşadı. Ama o futbolcu, EURO-2008 finallerinde yok!.. Acaba Fatih Terim, Fatih Tekke'nin Süper Kupayı kaldırmasını bekliyor olabilir mi? Tekke Şampiyonlar Ligi Şampiyonunu da yenip Süper Kupa'yı alırsa, dün “Hak edenleri çağırdık” diyen Terim tarafından 2012'nin hazırlık maçlarına çağırabilir mi?... Siz ne dersiniz?..

FATİH'Lİ ZENİT ZİRVEDE
Yarı finalde Bayern Münih'i eleyerek tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası finaline çıkmaya hak kazanan Rus temsilcisi Zenit St. Petersburg Manchester'daki finalde İskoç Glasgow Rangers'ı devirerek mutlu sona ulaştı. Karşılaşmada milli futbolcumuz Fatih Tekke de 90 dakika sahadaydı. Fatih ikinci golün asistini yaptı. Zenit 90 dakika sahasında gibi oynadı.

GİT-GELLER VE ZAFER

ZENIT PETERSBURG: 2
GLASGOW RANGERS: 0


AŞIRI KONSANTRASYON
Tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası finalinde mücadele eden Rus temsilcisi Zenit St. Petersurg ve kazandığı 1972 Kupa Galipleri Kupası finalinden beri ilk kez bir Avrupa kupasında son ikiye giren İskoç Glasgow Rangers 2007/08 Sezonu UEFA Kupası şampiyonluğu için İngiltere'de, City of Manchester Stadı'nda karşı karşıya geldi. Peter Fröjdfeldt'in (İsveç) yönettiği karşılaşmada temsilcimiz Fatih Tekke istekli ve başarılı bir futbol ortaya koydu. Manchester'daki final, düzeyine yakışır bir atmosferde oynandı. İki takımın taraftarları da tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Ve mücadelenin büyük bölümünü ayakta izlediler. İskoçya'nın İngiltere'ye yakınlığı nedeniyle taraftarların üçte ikisi Glasgow'luydu. Fakat Zenit seyircisi mücadele boyunca daha coşkuluydu. Buna, Rus takımının lirik, arzulu, tempolu ve üstün futbolu da katılınca 2-0'lık sonuca ulaşmak zor olmadı. Fatih Tekke, ilk yarıda aşırı konsantrasyona bağlı olarak rakipleriyle gerilim yaşayınca hakem Fröjdfeldt tarafından uyarıldı.

İNANILMAZI BAŞARDILAR
Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna UEFA Kupası'ndan devam eden Rangers finale kadar çıktığı sekiz maçta sadece bir gol yerken, Zenit yarı finalde turnuvanın en önemli favorisi Bayern Münih'i iki maçta attığı toplam beş golle eleyerek büyük bir sürpriz gerçekleştirdi. Fatih Tekke, geçen sezon önce kısa süreli bir sakatlık geçirmiş, ardından Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat ile sorun yaşamıştı. Ancak lig şampiyonluğu ile birlikte herşey düzeldi. Zenit UEFA'da yoluna devam etti. Fatih kah 11'de görev alarak, kah yedekten girerek görev yaptı. Ama formunda bir düşme olmadı. Temsilcimizin Fenerbahçe ve Trabzonspor'a tranfseri tekrar tekrar gündeme geldi. Ancak futbolcu, Petersburg'da kaldı.

YEDEKTEN GELDİ AMA...
İşte o Zenit ve Fatih, İngiltere'de UEFA Kupası finalinde Glasgow
Rangers karşısındaydı. Zenit'in Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat, 10 golle Bayern Münihli Luca Toni'yle beraber 2007/08 Sezonu'nda UEFA Kupası gol krallığını paylaşan genç yıldızı Pavel Pogrebnyak sarı kart cezası sebebiyle finalde forma giyemeyince milli futbolcumuz Fatih Tekke'yi ilk 11'de sahaya sürdü. İskoç temsilcisi Rangers'daysa cezalı Daniel Cousin ve sakatlığı bulunan Allan McGregor finalde forma giyemeyen isimlerdi.

DEMEK Kİ O HAK ETMEDİ!
Karşılaşmanın 72. dakikasında Fatih'in indirdiği topu Zenit kaptanı Arshavin Rangers savunmasının arasına yolladı, topla buluşan Denisov finaldeki golsüzlüğü bozarak Rus temsilcisini öne geçiren isimdi. Gol için risk almaya başlayan rangers arka tarafta açık vermeye başlayınca Zyrianov duraklama anlarında farkı ikiye çıkararak takımını rahatlattı. Zenit kupayı aldı ve büyük sevinç yaşadı. Tam bugünlerde EURO-2008'e hazırlanan Türk Milli Takımı, Fatih Tekke'den yoksundu. Şimdi herkes, “Hak edenleri çağırdım” diyen Fatih Terim'den bir Fatih Tekke cevabı bekliyor. Formda bir Fatih Tekke'den yoksun şekilde İsviçre-Avusturya Finalleri'ne hazırlanan Türkiye'nin elindeki imkan ve yetenekleri nasıl da elinin tersiyle ittiğini ise bütün dünya izliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum