1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Festivalde safari keyfi
Festivalde safari keyfi

Festivalde safari keyfi

Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'' etkinlikleri, motor-jeep safarisi, kara kucak güreşleri ve buzağı güzellik yarışmasıyla devam etti.

A+A-

Artvin'de geleneksel olarak 27 yıldır yapılan Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'' etkinlikleri, motor-jeep safarisi, kara kucak güreşleri ve buzağı güzellik yarışmasıyla devam etti.
27. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında, 08 FM Radyosu'nun organizasyonuyla Motor-Jeep safarisi yapıldı.

Çok katlı otopark önünden harekete geçen değişik modellerdeki motor ve cipler, safarinin ilk etabında Kafkasör arenasına kadar çıktı. Burada gösteri yapan motor tutkunları zaman zaman motordan düşerek tehlikeli ve zor anlar yaşadı. Motor ve Cip safari kafilesine, Haberci ekibinden usta gazeteci Coşkun Aral da katıldı. Gösterilerin ardından hep beraber horon oynayan Motor-jeep tutkunları, daha sonra son etap olan 1500 rakımlı Mersivan Yaylası'na hareket etti. Mersivan'da safari son bulurken, katılımcılara Artvin döneri ikram edildi.
Safariyi izleyen haberci Coşkun Aral, Balkanlardan sonra en son balta girmemiş ormanların Artvin'de olduğunu belirterek, "Burada yol aldık. Ama bizim için devamlılık, Türkiye genelinde yapılması önemli ve Artvin bu konularda bir öncülük yapıyor. Bölgeyi basınının doğru tanıtım yapması gerekiyor, eleştirmek gerekiyorsa eleştirilmeli yetkilileri. Tabi bunları yaparken, doğru haberi sunmak önemli" dedi.
08 FM radyosu sahibi Sedat Varan, organizasyonun Artvin'in eşsiz güzelliklerini tanıtmak ve gelecek kuşaklara bu güzel doğa mirasını koruma bilincinin kazandırılması amacıyla yapıldığını söyledi. Safari finalinde, cip ve motor tutkunlarının dik bir rampaya tırmanarak yaptıkları gösteride zaman zaman zor anlar yaşandı.
Bu arada Kafkasör Yaylası'nda boğa güreşlerinin yapıldığı arenada 13 kategoride yapılan karakucak güreşlerine Artvin merkez ve ilçelerden 85 güreşçi katıldı. Müsabakaların sonunda, Yusufeli Güreş Eğitim Merkezi güreşçilerinden Atilla Sucu başpehlivan oldu. Rakibi Erdal Taşcı'yı uzun mücadele sonucu mağlup eden Sucu, 750 YTL para ödülü kazandı. Karakucak güreşlerinde bu yıl sıkletlerinde dereceye giren güreşçilere toplam 4 bin 230 YTL para ödülü dağıtıldı.
Festivalde ayrıca buzağı güzellik yarışması düzenlendi. 30 buzağının katıldığı yarışmada ilk üç dereceye giren buzağı sahipleri, tam, yarım ve çeyrek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Ayrıca en küçük buzağıya da Jüri özel ödülü olarak çeyrek altın verildi. Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya, Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası'yla Toçbir-Sen Sendikası destek verdi. Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, festivalde bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmayla suni tohumlamanın özendirilerek
hayvancılıkta verimin arttırılmasının amaçlandığını ifade etti. Kafkasör etkinlikleri 1 Temmuz günü boğa güreşleriyle son bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız