1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fidanlar toprakla buluştu
Fidanlar toprakla buluştu

Fidanlar toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Rize ve ilçelerinde de fidanlar dikildi.

A+A-

RİZE (AA) - Rize'de, Vali İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fener Kampüsü rekreasyon alanında düzenlenen törende, Türkiye'nin son yıllarda ağaçlandırma çalışmalarında önemli mesafe katettiğini söyledi.

rz3-110.jpg

Türkiye'nin, Avrupa'da yeşil alanı en fazla çoğaltan ülke olduğunu belirten Baydaş, "Bölgemizde Rize yeşilin başkenti diyoruz. Yeşilin başkenti olmakla beraber burada da ağaçlandırma çalışmalarını gördüğümüz her alanda gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 700 binin üzerinde fidan toprakla buluşacak." dedi.

rz2-113.jpg

"6. Yerel Medya Buluşması"na katılmak üzere kente gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ise şimdiye kadar binlerce fidan diktiğini ifade ederek "Yeşil ve güzel memleketimizde dikili bir ağacımın olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Ülkemizin her alanda olduğu gibi, yeşille buluşmasında da bundan sonraki süreçte bu tür projeler çoğalarak devam edecektir." diye konuştu.

rz1-128.jpg

Konuşmaların ardından Vali Baydaş, RTÜK Başkanı Şahin ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Avcı fidan dikti.

fdn8.jpg

- Pazar
Pazar Yücehisar Köyünde bulunan Ciha Kalesinde fidan dikme etkinliği düzenlendi. 

fdn7-001.jpg

Etkinliğe Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Osman Arslan, Milli Eğitimi Müdürü Nimet Büyük, Orman İşletme Müdür Mehmet Kanal, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

fdn6-003.jpg

Kaymakam Mustafa Akın, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

fdn5-003.jpg

fdn4-004.jpg

fdn3-004.jpg

fdn2-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum