1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fide dikecekler acele etsin!
Fide dikecekler acele etsin!

Fide dikecekler acele etsin!

Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle meyve fideleri de pazaryerlerinde bir bir yerlerini almaya başladı. Satıcılar ise sıcak uyarısında bulunuyor!

A+A-

Naci GÜVEN - Bu yıl kış mevsiminin sıcak geçmesi ve son günlerde de mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fide dikmek isteyenlerin erken davranması gerektiği belirtildi.
Yıllardır fidancılık yapan Nizamettin Hacıfazlıoğlu, başta limon, portakal, elma, mandalina, kivi ve bodur elma olmak üzere birçok fidenin dikim zamanına girildiğini belirterek, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fidan dikim zamanı bu sene erken geldi. Fidan ekim döneminin mart ayının ilk haftasından mayıs ayına kadar devam ediyor. Ekim ayı başlamasına rağmen eskisi kadar fidan satışı yapamıyoruz. Yılda 5-6 bin adet çeşitli fidan yetiştiriyoruz. Çoğunu satamıyoruz. Eskiden insanlar ağaca çok daha fazla ilgi gösterirdi.. Evlerin bahçelerine ağaçlar dikilirdi. Şimdi ise her yer apartman müstakil ev kalmadı ki bahçelerine de ağaç dikilsin. Bunlar hem ağaç dikilmesini hem de bizlerin fidan satışlarını olumsuz etkiliyor” dedi.

Hacıfazlıoğlu, “Vatandaşların fidanları alıp dikmesi ve gübrelemesi yeterli. Zaten bir ağacın oluşması için önemli olan fidanın sağlıklı şekilde yetişmesidir. Biz fidanı sağlıklı yetişecek şekilde hazırlayıp insanlara sunuyoruz. Çok eskiden vatandaşlar kendileri çekirdekten fidan yetiştirirlerdi. Gerçi şimdi bazıları yapıyor ama bu sağlıklı olmuyor. Biz insanlara hazır, hemen büyüyecek fidanlar satıyoruz. Bazı fidanlar bir sene bazıları da birkaç sene sonra meyvelerini vermeye başlıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum