1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Fındık fiyatları belli oldu
Fındık fiyatları belli oldu

Fındık fiyatları belli oldu

Fındık üreticilerinin merakla beklediği fındık fiyatı belli oldu. Bakanlar Kurulu'nda alınan karara göre; Toprak Mahsulleri Ofisi ve Fiskobirlik aynı fiyatı açıklayacak.

A+A-
Bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan bakanlar kurulu toplantısında fındık masaya yatırıldı. Toplantıdan fındığa verilen fiyat kilo başına 5 ve 5.10 YTL olarak açıklandı. Dolar bazında, 3,95 dolara karşılık gelen bu rakam, Cumhuriyet tarihi boyunca fındığa verilen en yüksek fiyat olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl Fiskobirlik ile yaşanan sorunlar sonrasında alınan bu kararın fındık üreticisinin beklediği fiyat olarak açıklandı.

Bakanlar Kurulu'nda alınan karara göre; Toprak Mahsulleri Ofisi ve Fiskobirlik aynı fiyatı açıklayacak. Buna göre, ağustos-eylül ayı fiyatı 5-5.10 YTL'den başlayacak. Ayrıca geçen yıl don nedeniyle yüzde 15'i ödenen tutarın, bu yıl da yüzde 15'i ödenecek.

BİZZAT BAŞBAKAN İSTEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapılan bakanlar kurulu toplantısında fındık fiyatı konusunun dahil edilmesini ısrarla istediği öğrenildi. Fındığa verilen fiyatta Başbakan Erdoğan'ın önemli rol oynadığı dile getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
17 Yorum