1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Fındık fiyatları tavan yaptı
Fındık fiyatları tavan yaptı

Fındık fiyatları tavan yaptı

2007 ürünü fındık piyasasında son iki günde tüccarın alım fiyatında büyük bir artış yaşanmaya başladı.

A+A-

Haftaya 4 YTL civarında bir fiyatla giren levant kalite fındık, bugün 4.30 YTL'nin üzerine çıktı.
Kaliteli olarak bilinen Giresun fındığının fiyatı ise 50 randıman üzerinden 4.70 YTL'den işlem görüyor. Bu fındığın 55 randımana kadar kaliteli olması nedeniyle fiyatı serbest piyasada 5 YTL'nin çok üzerinde oluşuyor. Fındıkta serbest piyasada meydana gelen hızlı yükseliş, üreticinin pazara fındık indirmede çekimser davranması ve TMO'nun alımlarını hızlandırmasından kaynaklandı.

Yetkililer, serbest piyasada fiyatların TMO seviyesine ulaştığına dikkat çekerek, üreticinin bu durumda hemen ödeme yapan tüccara yönelebileceğini bildirdiler.
Bu arada, dış piyasalarda da fiyatların yükselmeye devam ettiği bildirildi. Trabzon Ticaret Borsası yetkilileri, 15 gün önce kentali (100 kg) 680 dolardan işlem gören standart naturel iç fındıkların 790 dolara kadar yükseldiği belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız