1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Fındıkçı Ramazan'da gülecek
Fındıkçı Ramazan'da gülecek

Fındıkçı Ramazan'da gülecek

FİSKOBİRLİK ürün borçlarının tamamını Ramazan ayı içinde ödemeyi planlıyor.

A+A-

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Kaya, 2006 ürün borçlarının tamamını Ramazan ayı içinde ödemeyi planladıklarını söyledi. 2007 yılı fındık ödemelerinde de hiçbir sorun yaşanmayacağını kaydetti.
Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Kaya, yaptığı açıklamada, 2007 yılı ürününde üreticilere ödenecek paralarla ilgili sorun yaşanmayacağını söyledi.
Kaya, FİSKOBİRLİK'in bugüne kadar Türkiye genelinde 2 bin 29 ton fındık alımı yaptığını belirterek, ''Bu rakam geçtiğimiz yıllara nazaran çok düşük. Şu anda fındık alımları devam ediyor. Biz aldığımız fındıkları hemen Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) devrediyoruz. 2007 fındığının parasıyla ilgili hiçbir sorun yaşanmaması için gayret gösteriyoruz'' dedi.
Birliğin, 2006 yılı ürününe ait 130 bin YTL borcu bulunduğunu hatırlatan Hüsamettin Kaya, ''2006 yılı ürününün parasını ödeyebilmek için mücadele ediyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Biz buna çare olarak 2005 ve 2006 yılı fındığının tamamını TMO'ya devretmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili Ankara'da Bakanlıklar düzeyinde görüşmelerde bulunduk. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını bekliyoruz. İnşallah bu sağlanırsa 2006 yılı ürününün parasını Ramazan bitmeden üreticilerimize ödemeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız