1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı, Ardeşen ve Pazar’da kentsel dönüşüm
Fındıklı, Ardeşen ve Pazar’da kentsel dönüşüm

Fındıklı, Ardeşen ve Pazar’da kentsel dönüşüm

AK Parti Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu: "Fındıklı’da, Ardeşen’de, Pazar’da, kentsel dönüşüm çalışmalarımız olacak"

A+A-

AK Parti Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mertoğlu  “Hem ülke yönetiminde hem yerel yönetimde söz sahibiyiz. Seçim mevzuatını, sahayı çok iyi biliyoruz. Tüm adaylarımızla ve teşkilatımızla sahadayız. Yeniden AK Parti diyerek, AK Parti belediyeciliğini anlatıyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

“Gerek belediyecilikte gerek merkezi hükümetimizin yapmış olduklarıyla referansımız ortada”
AK Parti’nin kuruluş felsefesinin belediyeciliğe dayalı olduğunu belirten Milletvekili Mertoğlu “Bizim geçmişimiz belli yaptıklarımız belli Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi ile beraber aslında vatandaşlarımız AK Parti belediyeciliği ile tanışmış oldu. Çok kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanımız İstanbul’un çehresini değiştirdi. Gerek belediyecilikte gerek merkezi hükümetin yapmış olduklarıyla referansımız ortada. Vatandaşlarımız milletimiz yeniden bir şey denemeyecek. Rize de Rahmi Metin, Ardeşen‘de Said Yaşıyan ve diğer ilçelerde diğer arkadaşlarımız ne yapacaklar diye düşünmeyecekler. Örneğimiz var, geçmişimiz var. 20 yıllık tecrübe var merkezi hükümet desteği var” diye konuştu. 

“Cumhurbaşkanımıza Rize’de 18’de 18 yaparak, güzel sonuçları hediye ederiz inşallah”
Milletvekili Mertoğlu “Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Rizeli. Cumhurbaşkanımız kendisinin beyanı ile Cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez seçimlere giriyor. Rizeli hemşehrilerinin hem 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları için hem de güzel bir final yapmak için gereken desteği vereceklerini düşünüyorum. Genelde Türkiye’yi özelde Rize’mizi değiştiren dönüştüren hayali kurulamayan projeleri halkımızın hizmetine sunan Cumhurbaşkanımıza 31 Mart akşamı Rize’de 18’de 18 yaparak, güzel sonuçları hediye ederiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“Bütün yatımların altında Recep Tayip Erdoğan’ın imzası var”
Milletvekili Mertoğlu Rize’deki dev yatırımların kazanımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası olduğunun altını çizerek “Rize’de havalimanı yaptık. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Rize de şu kısa sürede böylesine mükemmel bir havalimanın olma ihtimali yoktu. Türkiye’nin en büyük dördüncü limanı İyidere lojistik limanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı olmazdı. 150 yıldır konuşulan Ovit Tünelimiz Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı olamazdı. Türkiye’nin ekonomik sıkıntıda olduğu bir dönemde Rize Şehir hastanesi ihalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor. Dolgusu bitti. Türkiye şartlarında ötelenebilecek bir yatırım olarak görülebilirdi. Çünkü tüm yatırımlar deprem bölgesini yeniden inşa etmek için kullanılıyor. Ona rağmen şehir hastanesinin temelleri yükselmeye başladı. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bu mümkün değildi. Ayder, Ardeşen Tunca yolu da bu kadar kısa bir vadede olma ihtimali mümkün değildi. Devasa yatırımlarımız devam ediyor. Bütün bu yatımların altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var” dedi.

“Fındıklı’da Ardeşen’de Pazar’da, kentsel dönüşüm çalışmalarımız olacak”
Rize’deki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Milletvekili Mertoğlu “Rize’nin çehresini değiştirdi. İki yıl önce Rize’ye gelen biriyle şu anda Rize’ye gelen biri Rize’yi görünce tanıyamıyor. Herkes gıpta ile bakıyor. Rahmi Başkanımızı bu projeye inanarak ortaya koyduğu vizyonundan dolayı tebrik ediyoruz. Bu projenin destekçisi başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emek veren herkese, İl teşkilatımıza, milletvekillerimize, bakanlarımıza, teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu proje birçok şeyin yapılabilir olduğunu tüm ilçelere göstermiş oldu. Kentsel dönüşüm yapılabiliyor. Fındıklı’da Ardeşen’de Pazar’da, kentsel dönüşüm çalışmalarımız olacak. Hemşin’de zaten yapıyoruz bu dönemden sonra inşallah daha da hızlanacağız” diye konuştu.

“Onların sözü bizim sözümüzdür”
Belediye Başkan adayları ile ilgili değerlendirmede bulunan Mertoğlu “Bütün adaylarımız pırıl pırıl kendilerini yetiştirmiş kendi ilçeleri arasında kendilerini kabul ettirmiş adaylar kendilerine başarılar diliyorum. Heyecanları var bulundukları bölgenin çehresini değiştirecek projeleri var. Belediye başkanlarımız ve başkan adaylarımız hangi projeyi yapacağız diye buradan taahhüt ettilerse arkasındayız. Adaylarımızın ortaya koyduğu projeler belirli istişareler sonucunda ortaya koyuldu. Cumhurbaşkanımız diyor ya ‘Ne aldanan olacağız, ne aldatan’ yapabileceklerimizin sözünü milletimize veriyoruz. Bu projelerimizin hepsinin içi dolu arka planı olan projeler. Milletvekilleri olarak, bütün adaylarımızın bütün projelerinin arkasındayız. Onların sözü bizim sözümüzdür. Onların sözünü yere indirmemek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

“Toplam ihale bedeli 3.750.000.000 TL vatandaşlarımız görüyor şu anda tünel inşaatı başlandı”
Ardeşen Tunca Ayder yolu ile ilgili yapılan algılar hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Mertoğlu “Ayder sadece Rize’nin değil Türkiye’nin gözbebeği bir yer. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla en kısa zamanda bu yol yapılsın diye talimat verilmişti. Ondan dolayı hızlandırıldı süreç. Projede Ardeşen Ayder yolu olarak vardı. Tunca yolu farklı bir proje kapsamında yürütülecekti. Bir an önce Tunca yolunun da başlaması için Ayder- Ardeşen, Ardeşen –Tunca  şeklinde grup yolu şeklinde tek ihale yapıldı. Tek ihale ile iki taraftan hem Ayder’e doğru yol yapımına başlandı. Hem de Tunca’ya yol yapımına resmen başladı. Çamlıhemşin geçişinde ihtiyaç olan tünel inşaatına başlandı. Yeri gelmişken şunu da söyleyelim. CHP Milletvekilimiz plan bütçe komisyonu üyesi. Plan bütçe komisyonunda ‘sadece bu yol için ayrılan bütçe 10.000 TL sizi kandırıyorlar’ dedi. Bütçe de işlerinin nasıl işlediğini biliyoruz. Bir yatırım bir iş yatırım programına alınacaksa plan bütçe de kararlaştırılır. Sembolik bir rakam belirlenir ona da iz bedeli denir. İz bedeli olarak 10.000 TL bir rakam ortaya konulmuş. CHP Milletvekili de Toplam ihale bedeli 3.750.000.000 TL olan devasa bir yatırım için iz bedeli şeklinde verilen sembolik tutarı ortaya atarak, algı yapmış. Tabii sizin ortaya koyacağınız bir projeniz olmayınca var olan projeleri karalamaya çalışıyorsunuz. Bu karalamak başka bir şey değil. Biz ihalesini yaptık. Müteahhit firma belli. 3 Kasım’da sözleşmesi imzalandı. 2024 yılı için ayrılan bedel aktarıldı para 750 milyon. Bu artışlarla beraber 1 milyarın üzerine çıkabileceği öngörülüyor. Toplam ihale bedeli 3.750.000.000. Vatandaşlarımız görüyor şu anda tünel inşaatı başlandı. İki tarafta çalışmalar başladı şantiyeler kurulmaya devam ediyor. Aynı anda hem Tunca yoluna başlanacak ve aynı anda hepsi bitecek” şeklinde konuştu

“Eser ve hizmet üreterek, yolumuza devam ediyoruz”
Milletvekili Mertoğlu son olarak sözlerine şu şekilde devam etti “Bizde olmayan belediyelerde şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. AK Parti gelirse alınan işçiler atılacakmış, işine son verilecekmiş şeklinde algı çalışmaları yapılıyor. Bu asla gerçeği yansıtmıyor. AK Parti kimsenin ekmeğiyle oynamaz. Bütün işçilerimiz çalışanlarımız aynen yasal haklarıyla beraber devam edecektir. Kimsenin endişesi şüphesi olmasın. Biz Ekrem İmamoğlu değiliz onlar gibi biz işçi atmayacağız deyip, kaç bin işçiyi atıp, sonra başka işçi alanlardan değiliz. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Hepsi hemşehrimiz müsterih olsunlar. Bizim ortak paydamız Rize daha iyisi için çalışıyoruz. Karalamalar, algılarla değil eser ve hizmet üreterek, yolumuza devam ediyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum