1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı Ziraat Odası'ndan özle sektöre sert tepki
Fındıklı Ziraat Odası'ndan özle sektöre sert tepki

Fındıklı Ziraat Odası'ndan özle sektöre sert tepki

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy'dan Özel sektöre zehir zemberek sözler!

A+A-

Özel sektörün Çaykur’un vermiş olduğu fiyatın altında yaş çay almasıyla ilgili, Fındıklı Ziraat Odası başkanı Mehmet Ali Özsoy Özel sektör çay firmalarına sert sözlerle yüklendi.

Siyasilere de tepki gösteren Özsoy, “Yüzde yüzünün çay tarımından evine ekmek getirdiği memlekette siyaset yapacaksanız çayla yatıp çayla kalkacaksınız. Birilerinin anlattığıyla kalmayacaksınız. Rizelinin derdi sizin derdiniz olmalı, derdimizi anlamanız İçin gerekirse tarlada çay toplayacaksınız. Sade bir vatandaş gibi giyinip şoför veya korumasız tek başınıza çaylıkta çayını toplayan ya da alım evinde çayını satan vatandaşla sohbet edeceksiniz ki hemşehrilerimizin derdinden belki anlarsınız. İşte o zaman birileri tarafından değil de tüm Rizeliler tarafından kabul gören siyasetçiler olursunuz.” diye konuştu.

Çaykur’un kontenjan uygulamasını fırsat bilen özel sektörün, üreticiyi düşük fiyatla ezdiğini söyleyen Özsoy, “Çaykur üreticinin %50’si daha çaylığına girmeden kontenjan uygulamış, aylardır süren yeni tip korona virüsün etkisinde olan çiftçi ne yapacağını şaşırmış, birileri de Rizelinin alın terine göz dikmiş. Özel sektör, açıklanan yaş çay fiyatı olan 3,27 TL’den değil, kilosunu 2,70 TL’den alıyor. Olan gariban vatandaşa oluyor. 1 ton çayı 570 TL zararına satan vatandaş diğer tarafta ise 10 bin ton çayı daha fabrikaya gitmeden alım evinde satın alırken vatandaşın sırtından günde 5 milyon 700 bin TL kazanan özel sektörler. Bir de üretim, pazarlama zincirinde kar üstüne kar edecek ve kimse sesini çıkarmayacak, bu olacak iş değil. Biz susmayacağız. Bu haksızlığı bu soygunu bu sömürüyü engelleyen, çay üreticisini koruyan bir çay kanunu düzenlenene kadar dile getireceğiz. Çok kıymetli çay üreticileri biz bize yeteriz diyelim ve başka da düşünen olmadığına göre tek çare kontenjanını topla ve fiyatlar artana kadar evde kal” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum