1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı Ziraat Odasından rekor kivi alımı
Fındıklı Ziraat Odasından rekor kivi alımı

Fındıklı Ziraat Odasından rekor kivi alımı

Fındıklı Ziraat Odası, bu yıl piyasadaki en yüksek fiyattan üreticilerinden bir milyon yetmiş bin kilo kivi alımı yaparak rekor kırdı.

A+A-

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, yaptığı açıklamada, 7 yıldır kivi alımını sürdürdüklerini ve yirmi beş bin kilo ile başladıklarını ifade ederek, 2021 yılında bir milyon yetmiş bin kilo kivi alımına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

kivi4-003.jpg

Piyasadaki en yüksek fiyattan alım gerçekleştirdiklerini kaydeden Özsoy, "Organik üreticilerimizden 90 gram Üzeri (1.sınıf) kivi için 8,25 TL, 70 -90 gr arası (2.sınıf) için 5.75 TL, 50-70 gram arası (3. sınıf) için 2TL konvansiyonel üreticilerimiz için ise 125 gram üzeri çift kiviler için 8,25 TL, 90 gram üzeri (1.sınıf) için 8 TL, 70-90 gram (2. Sınıf) için 5,50 TL, 50-70 gram (3.sınıf) için 2 TL’den alımlarımızı gerçekleştirdik" dedi.

kivi1-008.jpg

Karadeniz Bölgesinde en yüksek fiyattan, en yüksek tonajlı alımı gerçekleştirdiklerini belirten Özsoy, “Çiftçilerimiz ve alıcı firmanın karşılıklı memnun kaldığı bir alışveriş oldu. Fındıklı Ziraat Odası olarak her iki tarafı memnun eden organizasyonun sahibi olarak sorunsuz geçen 2021 sezonundan bizden desteğini esirgemeyen yetkililere, ürünleri bizim istediğimiz gramajlarda sınıflandırıp sorunsuz olarak alım yapmamızı sağlayan üreticilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

kivi3-004.jpg

kivi2-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum