1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı'da baraj eylemi! İZLE
Fındıklı'da baraj eylemi! İZLE

Fındıklı'da baraj eylemi! İZLE

Fındıklı Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi açtıkları ilginç pankart ve dövizlerle slogan atıp santral yapımını protesto ettiler.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize'nin Fındıklı ilçesinde bulunan Çağlayan Deresi üzerinde yapılacak olan hidroelektrik santrali ve aynı derenin suyunun borularla Artvin'in Arhavi ilçesinde yapılacak olan santrale taşınacak olması, Fındıklılar'ın tepkisini çekti.


Tulum eşliğinde bugün protesto yürüyüşü gerçekleştiren Fındıklılılar, ilçelerinde yapılması planlanan hidroelektrik santralini ve Çağlayan Deresi'nin sularının bir bölümünün Artvin'in Arhavi ilçesine borularla taşınacak olmasını döviz açıp slogan atarak tepki gösterdi.

Fındıklı Derelerini Koruma Platformu bugün Fındıklı'da bir eylem düzenledi. Fındıklı Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi pankart ve döviz açarak slogan atıp santral yapımını ve dere suyunun Arhavi ilçesindeki santrale borularla taşınacak olmasını protesto etmek için Fındıklı Meydanı'nda toplandı. Yüzlerce kişinin toplandığı meydanda, ellerindeki dövizleriyle eyleme destek veren küçük çocuklar dikkatlerden kaçmadı. Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Başkanı Özhan Hanedar, yaptığı konuşmasında yurtsever olduklarını belirterek, "Bizden daha fazla yurtsever kimse olamaz. Bu yurdu bu dereleri bizim kadar kimse sevemez. Biz bu dereleri dedelerimizden yadigar aldık. Dedelerimizden torunlarımıza emanet götüreceğiz. Bu derelerde yüzerek büyüdük. Şimdi çocuklarımıza bu derelerin sadece resimlerini mi göstereceğiz. Buna asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.


Bu arada, platform üyelerinden avukat Mehmet Beşli konuşmasına Lazca başlarken, konuşmasının son bölümünü de yine Lazca yapması dikkat çekti. Eylem sırasında bir grup dağcı, bir binanın dış cephesinde "Santrale Hayır" yazılı pankart açarak eyleme destek verdi. Eylem yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum