1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı'da selin yaraları sarılıyor
Fındıklı'da selin yaraları sarılıyor

Fındıklı'da selin yaraları sarılıyor

Fındıklı'da birkaç gün önce şiddetli yağış sonucu derenin taşması nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanın etkileri silinmeye çalışılıyor.

A+A-

ZEKERİYA SARIHAN
Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Beydere köyünde birkaç gün önce şiddetli yağış sonucu derenin taşması nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanın etkileri silinmeye çalışılıyor.
Beydere köyü Muhtarı Mehmet Gül, ilçede etkili olan yağış sonucunda köylerinden geçen Çağlayan Deresi'nin taştığını, bunun sonucu olarak da köy yolunda maddi hasar oluştuğunu söyledi.
Köy merkezine gelen yolun ve mahalle yollarının çeşitli yerlerinde oluşan sel ve heyelanların zararlarını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Gül, ''Kepçe ve dozerlerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köyümüze ait dağ yollarında meydana gelen heyelanlarda 2 araç mahsur kalmıştı, onları kurtardık. Enerji hatlarımızda meydana gelen zararı da onardık'' dedi.

Gül, 2001 yılında köylerinde etkili olan sağanak sonucu meydana gelen heyelanın altında kalan 5 evi önceden boşaltarak can kaybını önlediklerini, bu heyelanda da 6 evi tedbir amaçlı boşaltarak olası bir faciayı önlemek için tedbir aldıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum