1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı'da vekile liman tepkisi
Fındıklı'da vekile liman tepkisi

Fındıklı'da vekile liman tepkisi

Fındıklı'da sahil yolu kapsamında yıkılan limanın yenisinin yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar Rize Milletvekili'ne dert yandılar...

A+A-

Zekeriya SARIHAN - Karadeniz sahil yolu kapsamında yıkılan Fındıklı Sümer Köyündeki limanın söz verilmesine rağmen yeniden yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Fındıklı’da halkın sorunlarını dinlemek amacıyla bulunan Ak Parti Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu’na sıkıntılarını ileten muhtarlar sorunlarının çözülmesini istediler. İmdat Sütlüoğlu ve beraberindeki Fındıklı Kaymakamı Erkan Kılıç, Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Uzuner, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Yılmaz’la beraber Sümer yalısına geçen Sümer Köyü Muhtarı Suphi Emiralioğlu ve çevre köylerin muhtarları sıkıntılarını dile getirdiler.

Sümer Yalısında sahil yolu yapılmadan önce 55 metrelik limanları olduğunu belirten muhtar Suphi Emiralioğlu, “Limanımızı yıktılar. Projede olan asıl limanımızı yeniden yapmaları gerekirken insanların mağduriyetini gidermek için burada kum toplama kayalarını limana çevirdiler. Bu hatır gönül işi olan bir limandır. Barınaklar bu şekilde olmaz. En az yol seviyesinde olmalıydı. Burası dalgaları karşılayacak nitelikte bir liman değil. Çok alçak bir liman ve dalgalar içersine giriyor. Bizim Sümer Yalısı Limanı protokolde yoktu; çünkü iptal etmişler. İptalin hatalı olduğunu anladılar ve yeniden proje yaptılar. O proje Ankara’da onaylanıyor, DLH Genel Müdürlüğü onaylıyor, Karayolları Genel Müdürlüğü ile mutabakata varılıyor ama bu proje Kara Yolları 10. Bölge Müdürlüğünde bu tarafa bir türlü gelemiyor.”dedi.

Sümer Yalısına yapılacak limanın sadece bu köye hitap etmeyeceğini, Kıyıcık ve Güzelyalı’ya da hizmet vereceğini anlatan Suphi Emiralioğlu, mağduriyetleri konunda Milletvekili ve diğer yetkililerden yardım istedi.
Civar köy muhtarları ve vatandaşların liman hakkında mağduriyetleri yerinde gidermek için bölge müdürlerini arayarak bilgiler alan Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu ise konunun takipçisi olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız