1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fırtına Deresine 230 bin yavru alabalık bırakıldı
Fırtına Deresine 230 bin yavru alabalık bırakıldı

Fırtına Deresine 230 bin yavru alabalık bırakıldı

Trabzon’da üretilen 230 bin kırmızı benekli yavru alabalık Fırtına Deresi ve yan kol derelerde yeterli popülasyon yoğunluğuna ulaşılması maksadıyla Tar ve Çat Vadisinde suyla buluşturuldu.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Altındere Doğal Alabalık Yetiştirme İstasyonunda üretilen 230 bin yavru kırmızı benekli alabalık Fırtına Deresi’nde suyla buluşturuldu.

Fırtına deresi ve yan kol derelerde yeterli kırmızı benekli alabalık popülasyon yoğunluğuna ulaşılması için yapılan çalışmalar ile 2018 yılında toplam 750 bin yavru alabalığın bırakılması hedefleniyor.

alabalik.jpg
 
Balık salım çalışmalarının ülke genelinde uygulanan bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Fırtına deresi bu balık türümüzün tabii yetişme alanları arasında bulunuyor. Biz de yaptığımız salım çalışmaları ile sularımızda yeterli sayıları yakalamaya çalışıyoruz. Bu salımları yaparken büyük bir hassasiyet içinde büyütülen yavru alabalıkların bırakılacakları suyun uygun sıcaklıkta olup olmadığı kontrol ediyor ve daha sonra salımı gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Projenin orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarını artırarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Bu proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynakların korunması, tabii türlerimizin tanıtımı ve farkındalığın arttırılması ile sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi hedefleniyor” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum