1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. FLAŞ: Aziz Yıldırım'a şike gözaltısı
FLAŞ: Aziz Yıldırım'a şike gözaltısı

FLAŞ: Aziz Yıldırım'a şike gözaltısı

2010-2011 futbol sezonundaki maçlarda şike yapıldığı iddiasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım dahil 12 ilde 40 kişi gözaltına alındı...

A+A-

Gözaltının şike soruşturması kapsamında gerçekleştirilirken, uzun süre devam eden teknik ve fiziki takip sonrası operasyonun düğmesine basıldı. İstanbul ve Antalya başta olmak üzere bir çok kentte süreceği belirtiliyor.. 

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ve yönetim binasında arama yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Aziz Yıldırım'ın evi de var.

Operasyon kapsamında 40'ı aşkın gözaltı olduğu öğrenilirken, futbolcular, teknik direktörler, menajerler ve klüp başkanları da gözaltında. 12 şehirde gerçekleştirilen operasyon kapsamında futbolcular Ümit Karan ve Sezer Öztürk gözaltına alındı.

 *Sivasspor Klübü Başkanı Mecnun Odyakmaz da gözaltında..

 Sedat Peker'e yakınlığıyla bilinen eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker de gözaltında..

FEDERASYON'DA GÖZALTILAR

Organize Suçlar ekiplerinin sabah 07:00 itibariyle İstanbul ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 12 ilde eş zamanlı başlattığı futbolda şike soruşturması kapsamında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde bir arama yapıldı. Bu aramanın ardından sağlık kontrolüne götürülen Yıldırım gözaltına alındı.

150 KİŞİLİK GÖZALTI LİSTESİ VAR 

İstanbul, Antalya, İzmir, Eskişehir, Bursa başta olmak üzere 12 ilde başlayan operasyon kapsamında 150 kişinin gözaltına alınması bekleniyor.

Operasyon futbolun tepe örgütlenmesi olarak gösterilen Türkiye Futbol Federasyonu'na da sıçradı. Yeni yönetimin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyon kapsamında TFF'de görevli 3 isim de gözaltına alındı.

İşte TFF'de gözaltına alınan o üç isim: 

Haldun Şelman, Talat Emre Küçük, Sami Dinç..

Şike operasyonununa takılan o iki maç

Toplamda 150 kişinin gözaltına alınması beklenen şike soruşturmasında iki maç incelemeye takıldı..

Futbol dünyasını sarsan operasyonda Fenerbahçe'nin 28. haftada oynadığı Eskişehirspor maçı ve son hafta şampiyonluğunu ilan ettiği Sivasspor maçı incelemeye alındı.

28. haftada oynanan Eskişehirspor maçını Fenerbahçe 3-1'lik üstünlükle kapatmıştı. Karşılaşmada, Fenerbahçe'ye transfer olan ve operasyonda gözaltına alınan Sezer Öztürk 46. dakikada oyundan çıkarılmış, Ümit Karan ise 62. dakikada oyuna dahil olmuştu. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Mamadou Niang, Caner Erkin ve Semih Şentürk kaydetmişti. Ev sahibi takımın tek golü ise Batuhan Karadeniz'den gelmişti.

KRİTİK SİVASSPOR MAÇI 

Sivasspor maçı, Süper Lig'de şampiyonluk düğümünün çözüleceği son haftayaTrabzonspor ile puan puana giren Fenerbahçe'nin en kritik maçıydı. 

Fenerbahçe mücadele iki kez öne geçmesine rağmen kırmızı beyazlı ekip beraberliği sağlamıştı. Ancak Fenerbahçe daha sonrasında bulduğu iki golle şampiyonluğunu ilan etmişti.

Maç sonrasında Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla beraber en çok tartışılan konulardan biri ise şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerden Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın yediği hatalı goldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız