1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. G.Kurmay'dan gündüz bildirisi!
G.Kurmay'dan gündüz bildirisi!

G.Kurmay'dan gündüz bildirisi!

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yeni bir bildiri yayınladı ve "teröre karşı refleks gösterme' çağrılarını tefsir etti.

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir siyasi parti ile ilişkisi olamayacağı gibi, Silahlı Kuvvetlerce ulusun tümüne yapılan 'teröre karşı toplumsal refleksi gösterme' çağrısının belirli gruplara veya kesimlere mal edilemeyeceğini'' bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Bir siyasi partinin internet sitesinde, Genelkurmay Başkanlığının 8 Haziran 2007 tarihli açıklamasındaki bazı ifadeler kullanılarak, açıklamanın Diyarbakır'da adı geçen siyasi parti tarafından düzenlenen mitinge katılımı teşvik ettiğini çağrıştıran ifadelere yer verilmektedir.

Ayrıca, Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın daha önce 12 Nisan ve 27 Nisan 2007 tarihlerinde yapmış olduğu basın toplantısı ve açıklamalarının mitingler öncesine rastlamasına benzer anlamlar yüklenerek, bu mitingleri adeta Genelkurmay Başkanlığının organize ettiği şeklinde kanaat oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Sitede yer alan bu yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir siyasi parti ile ilişkisi olamayacağı gibi, Silahlı Kuvvetlerce ulusumuzun tümüne yapılan 'teröre karşı toplumsal refleksimizi gösterme' çağrısı belirli gruplara veya kesimlere mal edilemez. Bu çağrıda kastedilen toplumsal tepkinin, kesinlikle şiddet içermeyen demokratik kurallar içerisinde gösterilmesidir.

Kamuoyunu etkileme amaçlı ve Silahlı Kuvvetlere zarar verici bu türden yorum ve iddialara yüce Türk Ulusunun itibar etmemesi önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız