1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Galatasaray Rize'den istediğini aldı
Galatasaray Rize'den istediğini aldı

Galatasaray Rize'den istediğini aldı

Rizespor evinde oynadığı maçta Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu

A+A-

RİZE (AA) -  Süper Lig'in 10. haftasında Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 beraberlikle tamamlandı. 68. dakikada ise Oliveira'nın golü skoru belirledi ve 3 puanı alan konuk ekip Galatasaray oldu.

rz01-007.jpg

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşma için statta yerini alan binlerce Çaykur Rizespor taraftarı Türk ve Filistin bayrağı açarak İsrail'i protesto etti.

rz12-003.jpg

Yeşil-mavili taraftarlar, Galatasaray maçına yoğun ilgi gösterdi. Çaykur Didi Stadı'nı dolduran taraftarlar, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları nedeniyle Filistin'e destek verdi.
Takımlarını desteklemek için tribündeki yerini alan binlerce Çaykur Rizespor taraftarı, Filistin bayrağı ve atkıları açarak Filistin lehine sloganlar attı, dua etti.
Taraftarlar,"Kudus özgür olana kadar mücadele devam edecek. Kudüs İslam'ındır. Öldürülen kardeşin ölen sensin" pankartları açtı.
Statta fetih marşı çalındı.

rz11-004.jpg

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü haftasında oynadığı Bayern Münih kadrosundan üç değişiklikle karşılaşmaya çıktı.
Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Okan Buruk, Bayern Munih maçında iğne ile sahaya sürdüğü Arjantinli futbolcu Icardi'ye bu maçta da ilk 11'de görev verdi.
Buruk, Şampiyonlar Liginde Bayern Munih'e 3-1 yenildikleri maçta görev alan oyunculardan Kazımcan Karataş, Kaan Ayhan ve Tete'yi yedeğe çekerken, Rizespor karşısında bu futbolcunun yerine Angelino, Kerem Demirbay ve Mertens'i görevlendirdi.
Galatasaray maça, Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Zaha, Icardi ilk 11'i ile başladı.
Takımın yedek kulübesinde ise Kazımcan Karataş, Kaan Ayhan ve Tete'nin yanı sıra Günay Güvenç, Lemos, Halil İbrahim Dervişoğlu, Hakim Ziyech, Nellson, Barış Alper Yılmaz, ve Cedric Bakambu oturdu.

rz8-016.jpg

-Rize temsilcisinde 4 değişiklik
Yeşil-mavili ekibin teknik direktörü İlhan Palut, ligde son oynadıkları ve 3-1 kaybettikleri Mondihom Kayserispor maçı kadrosunda 3 değişikliğe gitti.
Palut, ilk 11'de Muhammet Taha Şahin, Varesanovic, Benhur Keser ve Gaich'e görev vermezken bu oyuncuların yerine cezası tamamlanan Mİthat Pala, Eray Korkmaz, Zeqiri ve Mİnchev'e yerine görev verdi.
Çaykur Rizespor maça; Gökhan Akkan, Eray Korkmaz, Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, Shelvey, Olawoyin, Zeqiri, Sauerbeck, Minchev 11'i ile başladı.

rz9-005.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Kadir Sağlam, Esat Sancaktar, İbrahim Bozbey
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Eray Korkmaz (Dk.78 Muhammet Taha Şahin), Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan (Dk.83 Hojer) , Mithat Pala 8Dk.78 Varesanovic), Shelvey, Olawoyin, Zeqiri (Dk.83 Gaich), Sauerbeck, Minchev (Dk.67 Benhur Kerser)
Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino (Dk.46 Kaan Ayhan), Kerem Demirbay (Dk.46 Ziyech), Torreira, Mertens (Dk.46 Oliveira), Kerem Aktürkoğlu (Dk.87 Barış Alper Yılmaz), Zaha (Dk.67 Tete), Icardi
Gol: Dk.69 Oliveira (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk.62 Zeqiri, Dk.87 Sauer, Muhammet Taha Şahin (maçın ardından) (Çaykur Rizespor) Dk.25 Günay Güvenç (Yedek kulübesinden), Dk.89 Sanchez, Dk.90+5 Ziyech (Galatasaray)

rz7-022.jpg

14. dakikada Zaha'nın soldan ceza yayı üzerine yerden pasında, Mertens'in üzerinden atladığı topa Kerem Aktürkoğlu'nun plase vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan sağına uzanarak meşin yuvarlağı çelmeyi başardı.
16. dakikada kazanılan köşe vuruşunda, Sauer'in soldan ceza sahası içerisine ortasında, Emirhan Topçu'nun şutu istediği gibi olmayınca top kaleci Muslera'nın kucağında kaldı.
34. dakikada Torreira'nın ara pasında Mertens'in yaklaşık 25 metreden dönüp vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
38. dakikada Mithat Pala'nın ara pasında hareketlenen Sauer, ceza sahası içerisine girdikten sonra sol ayağına alıp şutunda, top iyi yer tutan Muslera'da kaldı.
45. dakikada kazanılan köşe vuruşunda, Kerem Demirbay'ın sağdan ceza sahası içine ortasında, Abdülkerim Bardakçı'nın ayak içi şutunda, Olawoyin filelere gitmekte olan topu kafa ile oyun alanına çeldi.

rz6-033.jpg

47. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası içine pasında, Icardi'nin şutunda, kaleci Gökhan Akkan yatarak topu kontrol etti.
48. dakikada Halil İbrahim Pehlivan'ın sol taraftan ceza sahası içine ortasında Minchev'in ceza yayı üzerinde rakibinden sıyrılıp vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
55. dakikada sol taraftan ceza sahası içerisine giren Zeqiri'nin rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ ayak içi plase vuruşunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta çıktı.
66. dakikada Sanchez ile verkaça giren Boey'in sağdan ceza sahası içine girdikten sonra yerden plase vuruşunda, top kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.
69. dakikada Galatasaray öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun soldan ceza yayı üzerine yerden pasında, Icardi'nin topa tek dokunuş yaptı. Oliveira'nın şutunda, savunmadan seken top, kaleci Gökhan Akkan'ı yanıltarak filelere gitti: 0-1
74. dakikada kazanılan köşe vuruşunda, Sauer'in soldan ceza sahası içerisine ortasında, Halil İbrahim Pehlivan'ın kontrol edip şutunda, yerden seken top kaleci Muslera'nın kucağında kaldı.
77. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında defansın arkasına atılan pasta, sağ taraftan ceza sahası içerisine giren Tete'nin vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan'dan seken topu Kerem Aktürkoğlu, altı pas içerisinde üsten auta vurdu.
Mücadele, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile noktalandı.

hocalar10.jpg

Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut: - "Bugünkü mücadeleyi kendimize standart almamız lazım. Bu standartta mücadele etmemiz lazım"
- Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: - "Bizim için kazanmak değerliydi. Dokuz maç üst üste kazandık. Altı maç deplasmanda ve beşini gol yemeden bitirdik"
- "(Icardi'nin sağlık durumu) "İğne olduktan sonra 50-60-70 dakika oynamak fark etmiyor. Maçı bitirebiliyor. İyileşme sürecini kendiliğinden beklersek uzun süre alabilir"

Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Galatasaray'a 1-0 yenilen Çaykur Rizespor'da teknik direktör İlhan Palut, "Bugünkü mücadeleyi kendimize standart almamız lazım. Bu standartta mücadele etmemiz lazım." dedi.
Palut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçta gerçekleşmesini istediği bir çok pozisyonun gerçekleştiğini, sadece sonucun gelmediğini belirtti.
Galatasaray'ın fazla topa sahip olmasının beklenen oyun olduğunu vurgulayan Palut, şöyle devam etti: "Rakibi karşılama, ikili mücadele sonrası bize çok büyük alan, geçiş imkanı sağlayacaktı. İlk yarıda bunu yakaladık. Son pas tercihi, şutu daha efektif kullanmamız rakip tarafından engellendi. Oyunun dakika dakika bizim tarafımıza döneceğini düşünürken şanssız bir gol yedik. Şaşkınlık süresinden sonra maça ortak olmak istedik. Riskler alarak oynadık, Galatasaray da pozisyon buldu. Maç 1-0 bitti. Oyuncuların taktik, disiplin, arzu ve isteklerinden memnunum. O kadar geniş alanlar yakaladık, alan yokken uzun top fazla attık. Acelecilik fazla top kaybı yaşattı. Bugünkü mücadeleyi kendimize standart almamız lazım. Bu standartta mücadele etmemiz lazım. Rakip kim olursa olsun kaybetmek üzücü. Yarından itibaren çalışmaya devam edeceğiz."
Maçın hakemi ile ilgili konuşmanın doğru olmayacağına işaret eden Palut, "Kadir bey ve Koray bey çok daha iyi bilirler. Bizim karar vereceğimiz anlar değil. Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum. Maçın pozitif yanlarını kazanç, negatif yönlerini ders çıkarıp çalışarak aşmalıyız. Kararlar hakkında konuşsam da bizim için hiçbir faydası yok. Takımı buradan çıkarıp gelecek maça hazırlamalıyız. Maçlar kaybetmeye başladık. Benim görevim takımı ayağa kaldırıp kazanmaya başlatmam." şeklinde konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray teknik direktör Okan Buruk ise galibiyetin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Cumhuriyetin 100. yılına girmenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını, nice 100 yılları yaşamanın heyecanını duyduğunu belirtti.
Çaykur Rizespor'un kendi sahasında bu sezon hiç kaybetmediğini ifade eden Buruk, "Bu maçı hedef almış ve hazırlanmış. Biz ise iki zor maçın ardından maça başladık. Oyunun devamında üstüne koyarak gitmeye çalıştık. İkinci yarı oyuncu değişikliği, ceza sahasına yaklaştığımız yerlerde bireysel hatalar, rakibimizin güçlü savunması bizim net gol pozisyonlarını engelledi." diye konuştu.
İki takımın da kazanabileceği anlar olduğuna değinen Buruk, "Attığımız gol sonrası bizim ve rakibin de yakaladığı pozisyonlar vardı. Bizim için kazanmak değerliydi. Dokuz maç üst üste kazandık. Altı maç deplasmanda ve beşini gol yemeden bitirdik. Bu değerli. Rizespor'u da kutluyorum. Maçın sonuna kadar oyunu bırakmadılar." ifadelerini kullandı.
Sezon başı hazırlık yapmayan çok fazla oyuncu olduğunu kaydeden Buruk, şunları söyledi: "Çok sert bir Şampiyonlar Ligi maçları oynuyoruz. Onların devamında kazanma serimizi sürdürmek bizim için çok önemli. İki tarafta yarışımız var. Rizespor deplasmanı her zaman zordur. Burada kazanarak devam etmek önemli. Ziyech'i oyuna soktuk. İkinci yarı başında 3 oyuncu değiştirdik. Bir yandan maç oynayıp diğer yandan oyuncu kazanmaya çalışıyoruz. Bugün performansımız ortalama maç performansıydı. Bireysel olarak bu tür maçlarda, kadro kalitesindeki oyuncular daha iyisini yapmalıydı."
Maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarında standart tutturamadığını savunan Buruk, "Faul standartlarını beğenmedim. İki takım içinde beklentiler olmadı. İki takımın itiraz ettiği yerler vardı." şeklinde konuştu.
Şampiyonlar Ligi maçları sonrası yorgunluk olabileceğine işaret eden Buruk, "Burada da aynı oyuncularla oynadık. Burada kazanarak devam etmek önemli. Şampiyonlar Ligi oynamaktan keyif alıyoruz. Türkiye'yi temsil etmekten, orada olmaktan gurur duyuyoruz. Performans değişikliği Şampiyonlar Ligi maçları sonrası zor olur." değerlendirmesinde bulundu.

- Icardi'nin sağlık durumu
Icardi'nin iğne ile oynadığını hatırlatan Buruk, şunları söyledi: "İğne olduktan sonra 50-60-70 dakika oynamak fark etmiyor. Maçı bitirebiliyor. İyileşme sürecini kendiliğinden beklersek uzun süre alabilir. Maç oynuyor ama takımla antrenman yapamıyor. Bireysel çalışıyor. Sadece maç günleri iğne olup oynuyor. Takım için fedakarca oynuyor, önemli karakter ortaya koyuyor, takıma katkı sağlıyor. Milli takım arası bize yarayacağına inanıyorum."

rz5-046.jpg

rz4-083.jpg

rz3-108.jpg

rz2-111.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum