1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. GEMİYİ TERÖRİSTTEN YAĞCI KURTARMIŞ!
GEMİYİ TERÖRİSTTEN YAĞCI KURTARMIŞ!

GEMİYİ TERÖRİSTTEN YAĞCI KURTARMIŞ!

Kartepe Deniz Otobüsü'nü kaçıran teröristler kazan dairesinde çalışan yağcının telefonunu unuttu.

A+A-

Kocaeli’de, İzmit-Gölcük seferini yaparken önceki akşam kaçırılan ‘Kartepe’ adlı deniz otobüsüne dün sabah şafak vakti operasyon düzenlendi. Gemiyi kaçıran 1984 doğumlu Mensur Güzel öldürülürken, yolcular ve mürettebat zarar görmeden kurtarıldı.

KAZAN DAİRESİNDEKİ GÖREVLİYİ UNUTTULAR

Ankara’da askerliğini yaparken firar edip PKK’ya katıldığı belirtilen Güzel’in üzerinde 450 gram A4 patlayıcı ele geçirildi. Operasyonun çok ilginç ayrıntıları ortaya çıktı. Korsan kazan dairesindeki çalışan Egemen Erdoğan’ı unuttu. Erdoğan, gemide olan biteni yetkililere cep telefonuyla anlattı. Ve operasyon başarıyla sonuçlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait ‘Kartepe’ adlı deniz otobüsü önceki akşam saat 17.40’ta Gölcük’e gitmek üzere 18 yolcu, dört mürettabat ve iki stajyerle hareket etti. Mensur Güzel, deniz otobüsüne başka bir kişiye ait ’kent kart’ı kullanarak bindi. Üzerinde bomba olduğunu söyledi ve kaptan köşküne çıktı.

40334

OPERASYONUN PLANININ TEMELİNİ OLUŞTURDU

Güzel önce yolcuların ve mürettebatın cep telefonlarını topladı. Bu arada gemi dışarıdan adım adım izleniyordu. Gemi kaptanıyla temas kuruldu. Korsan, üzerinde bomba olduğunu, müdahale edilmesi halinde bombayı patlatacağını söylüyordu. Ancak korsan Mensur Güzel, geminin en alt bölümündeki makine dairesinde yağcı olarak çalışanı Egemen Erdoğan’ı unutmuştu. Erdoğan üst katta olanları da kendisine çay götüren bir başka görevliden öğrendi ve olan biteni yetkililere cep telefonuyla anlattı. Erdoğan’ın verdiği bilgiler operasyon planının temelini oluşturdu.

KAPILARI GÜVENLİK GÜÇLERİNE O AÇTI

Gemi İstanbul’a doğru yol aldığında Kocaeli Emniyeti, teröristin kimlik tespiti için çalışma başlattı. Deniz Otobüsü İskelesi’ndeki güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Deniz otobüsüne binmek üzere kullanılan ‘kent kart’lar teker teker incelendi. Bu arada güvenlik kameralarında bir kişinin turnikeleri sırt çantasıyla geçtiği belirlendi. Bu kişi üzerinde duran polis, şahsın kullandığı ‘kent kart’ın gerçek sahibinin evine baskın düzenledi. Onun verdiği bilgilerle Mensur Güzel’in kimliğine ulaşıldı. Karada bu çalışmalar sürerken, güvenlik güçleri Egemen Erdoğan’la yeniden temasa geçti. Komandoların içeriye girebilecekleri kapıları açmasını istedi. Erdoğan kapıları açtı. Eylemciyle kurulan temaslardan teslim olmayacağı anlaşılınca da saat 05.35’te harekete geçildi. Komandoları saat 05.55’te gemiye çıktı. Yapılan incelemede Mensur Güzel’in üzerinden üç ayrı kutu içine gizlenmiş 450 gram A-4 patlayıcı bulundu. Korsanın ayrıca patlayıcının gücünü artırmak için üzerine boş şişe bağladığı, çantasında da çiviler olduğu belirtildi.

TAŞIDIĞI PATLAYICI DENİZ OTOBÜSÜNÜ UÇURACAK GÜÇTEYDİ

Yetkililer, Güzel’in taşıdığı patlayıcının deniz otobüsünü havaya uçuracak güçte olduğunu söyledi. Emniyet yetkilileri Kartepe Deniz otobüsünün kaçırılması eyleminin son dönemde kan kaybeden PKK’nın yeniden gündeme gelmesini isteyen Murat Karayılan’ın talimatıyla yapıldını öne sürdü. Yaklaşık iki hafta önce tüm güvenlik birimlerine gönderilen bir yazıda Karayılan’ın ‘sıra dışı eylem yapın’ talimatı verdiği, bu talimatın öğrenilmesinin ardından hava, deniz ve demiryollarındaki alarmın seviyesinin ‘kırmızıya’ çıkarıldığı da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız