1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. Giresun'da 1 hafta sonra yine sel
Giresun'da 1 hafta sonra yine sel

Giresun'da 1 hafta sonra yine sel

Giresun'u, yaklaşık bir hafta aradan sonra aşırı yağış nedeniyle oluşan sel vurdu.

A+A-

Akşam saatlerinde başlayan yağış özellikle saat 20.00 sıralarında etkisini artırdı. Aşırı yağış nedeniyle cadde ve sokaklar nehire dönerken, Giresun-Trabzon karayolu oluşan su birikintileri nedeniyle trafiğe kapandı.

Giresun Belediye Başkan yardımcısı Ömer Cinel, yaptığı açıklamada, Giresun'un, 21 Temmuz tarihinde yaşanan aşırı yağışın ardından oluşan sel afetinden daha büyük bir afetle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekti.
22518
Yağış nedeniyle bazı derelerin taştığını kaydeden Cinel, "İlk belirlemelere göre şu an yüzlerce ev ve işyerini sular bastı. Bu sayı bize ilk ulaşan bilgi. Her geçen dakika bu sayı daha da artmaktadır. Yağışın sabaha kadar süreceğini öğrendik. Bu nedenle Giresun, geçen hafta yaşadığımız sel afetinden daha büyük bir afetle karşı karşıya. Giresun'un birçok mahallesinde sular şu an etkili oluyor. Belediye olarak ekiplerimiz şu an canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
22519
Öte yandan Giresun Belediyesi tarafından, yağışın sabaha kadar süreceği hatırlatılarak, vatandaşlara oluşacak su baskınlarına karşı dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız