1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. Giresun'un, Rizeli başbakan isyanı
Giresun'un, Rizeli başbakan isyanı

Giresun'un, Rizeli başbakan isyanı

Rize'deki barınakların çok güzel olduğunu söyleyen Giresunlu balıkçıların isyanı: 'Bizim suçumuz Başbakan çıkaramamak mı?'

A+A-

Karadeniz'de geçimini balıkçılıkla sağlayan balıkçılar kendi barınaklarının da Rize'deki barınaklar kadar güzel olmasını istiyor. Rize'deki barınakların çok güzel olduğunu söyleyen balıkçılar, "Bizim suçumuz Başbakan çıkaramamak mı?" diye sordu.

Tirebolu, Görele, Eynesil, Beşikdüzü, Vakfıkebir gibi ilçelerin limanlarında hala eksiklerin bulunduğunu söyleyen balıkçı kooperatifleri, kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Beşikdüzü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Rahmettin Namlı, "Yaptığımız incelemelerde balıkçı barınağımızda gözle görülür bir işlem olmadığını gördük. Oysaki Rize'den Artvin'e, Rize'den Trabzon'a kadar olan barınaklarda yani Rize'nin sağındaki, solundaki limanlar ve balıkçı barınakları devlet desteğiyle mükemmel yapılmış. Bizim balıkçı barınaklarımız ise gecekondu mahallesine benziyor." dedi.

Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Mimiroğlu da konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Biz bu işte yetki kimdedir, onu aramıyoruz, fakat burada bir gerçek var ki Rize bu işi kendi kaynaklarıyla yapmamıştır. Biz de aynı şekilde bize destek olunmasını istiyoruz. Çok şey istemiyoruz, biz de bu ülkeye artı katma değer katıyorsak bu ülkenin nimetlerinden istifade etmek istiyoruz."

Geçimini balıkçılıkla sağlayan balıkçılar da düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: "Barınaklarımızın AB standartlarına getirilmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Gerekirse bizi borçlandırsınlar, bu paraları biz devlete geri ödeyelim. Devlet birçok esnafa kredi veriyor, bize de bu şekilde destek çıkılsın."

Kendi balıkçı barınaklarını gezdirdikten sonra Rize Limanı'nın ve balıkçı barınaklarının resmini gösteren Başkan Mimiroğlu, yorum yapmak istemediğini barınaklara bakan kimsenin ne demek istediğinin anlayacağını söyledi.

Mimiroğlu, "Karadeniz sahil yolu geçerken sahildeki bütün eski yapılar yıkıldı. Yerine yenisi yapılacak diye bekledik durduk, fakat yıllardır bir gelişme olmadı. Yeni yapılan sahil yolundan geçen bir Avrupalı demez mi ki yol için bu kadar masrafı yapanlar yoldan geçenin göz zevkini bile bozacak bir çirkinliği neden ortadan kaldırmamışlar diye. Yetkililere sesleniyorum; Giresun'u kaybeden AK Parti tekrar nasıl kazanırım diye iyi düşünsün. Giresun cezalandırılacağına gönlü alınsın." diye seslendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum