1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Gol düellosunun galibi Rize
Gol düellosunun galibi Rize

Gol düellosunun galibi Rize

Rizespor sağanak yağış altında oynanan maçta Manisa FK'yi 4-2 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü

A+A-

1. Lig'in 29. haftasında Çaykur Rizespor ile Manisa FK, Çaykur Didi Stadı'nda karşılaştı.

rzspor.jpg

Stat: Çaykur Didi 
Hakemler: Oğuzhan Aksu, Mehmet Şahan Yılmaz, Serhat Sağır
Çaykur Rizespor: Abdullah Yiğiter (Dk.61 Emre Ezen), Mithat Pala, Bahadır Öztürk (Dk.77 Sinan Osmanoğlu), Seyfettin Anıl Yaşar, Halil İbrahim Pehlivan (Dk.77 Alberk Koç), Azubuike, Ogün Özçiçek, Bolasie, Benhur Keser, Olawoyin (Dk.77 Mary), Kubilay Kanatsızkuş (Dk.84 Koray Altınay)
Manisa FK: Ömer Kahveci, Muhammet Taha Şahin (Dk.81 Anıl Koç), Ba (Dk.49 Metehan Baltacı), Domgjonas, Kaan Kanak, Burak Altıparmak, Serkan Odabaşoğlu (Dk.81 Adem Büyük), Prib (Dk.68 Muhammet Mert), Junior Fernandes, Burak Çoban, Diallo (Dk.68 Tabla)
Goller: Dk.9 Mithat Pala, Dk.73 Bolasie, Dk.88 Ogün Özçiçek, Dk.90+8 Mary (Çaykur Rizespor), Dk.76 Burak Altıparmak, Dk.90 Adem Büyük (Manisa FK)
Sarı Kartlar: Dk.54 Mithat Pala, Dk.65 Kubilay Kanatsızkuş, Dk.65 Bahadır Öztürk (Çaykur Rizespor), Dk.46 Prib, Dk.65 Serkan Odabaşoğlu (Manisa FK)

rz4-074.jpg

Mithat Pala'nın 9. dakikadaki golü ile Rizespor 1-0 öne geçerken ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Rizespor 73. dakikada Yannick Bolasie ile bir gol daha buldu ve skor 2-0 oldu.

Konuk ekip Manisa, 76. dakikada Burak Altıparmak'ın golü ile farkı 1'e indirdi: 2-1
88. dakikada Rizespor Ogün Özçiçek ile bir gol daha bulunca fark yeniden 2'ye çıktı: 3-1
Manisa FK 90. dakikada David Domgjonas ile bir gol daha buldu ve skor : 3-2 oldu.
Uzatma dakikalarının sonunda 90+8'de Rizespor John Mary ile bir gol daha buldu ve maçı 4-2 kazandı

rz3-097.jpg

Çaykur Rizespor-Manisa FK maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz:
"Oyun, fizik güç ve mücadele olarak iyiydik. Hak ettiğimiz bir galibiyetti"
- Manisa FK Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak:
"Bireysel hatalarla maç bizden uzaklaştı"

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Korkmaz, "Oyun, fizik güç ve mücadele olarak iyiydik. Hak ettiğimiz bir galibiyetti." dedi. 
Korkmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncuları tebrik ederek, "Bu saha ve havada iyi mücadele ettiller. 72 saat geçmeden ikinci maçta çok diriydiler. Eyüpspor maçında ve bu maçta oynayan oyuncularım iyi mücadele etti. Oyun, fizik güç ve mücadele olarak iyiydik. Hak etitğimiz bir galibiyetti." diye konuştu.
Yedikleri iki golün talihsizlik olduğunun altını çizen Korkmaz, şöyle devam etti: "Kalemize atılanlar şut bile değil ama gol oldu. Söylenecek bir şey yok. Kalecimiz Abdullah Yiğiter için sıkıntılı bir durum var. Sezonu kapatabilir. Tarık ve Zafer sakat ve durumları belli değil. Doktorlardan alacağımız rapora göre genç kalecimiz Emre Ezen hafta sonu oynayabilir. Abdullah'ın ayağında kırık var. İnşallah kısa sürede eski sağlığına döner. Çok iyi çalışıyor ve oynuyordu. Çok üzgünüz."

- Manisa FK cephesi
Manisa FK Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, son dört maçını kazanan güçlü bir takıma karşı oynadıklarını kaydetti.
Rize'nin zor bir deplasman olduğuna ifade eden Koşukavak, "Yağışlı bir havada oynayıp ikili mücadelesinin bol olacağını biliyorduk. Zeminin bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim. Zemin çok ağırlaştı. Saha şartları böyle olunca oyun ikili mücadeleye döndü." şeklinde konuştu.
Koşukavak, Rizespor'un kuvvetli oyuncuları olduğunu kaydederek, "Bireysel çok top kaybedip, hata yaptık. Böyle zor saha şartlarında fiziksel olarak rakibin bazı üstünlükleri vardı. Bireysel hatalarla maç bizden uzaklaştı." ifadelerini kullandı.
 

rz2-096.jpg

rz1-112.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum