1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Görme engelli Ramazan'a sensorlu baston!
Görme engelli Ramazan'a sensorlu baston!

Görme engelli Ramazan'a sensorlu baston!

Pazarlı Mucit Salim Pınarbaş, görme engelli Ramazan Dursun'un park halindeki bir arabaya çarpması üzerine ürettiği fikirle, sensorlu baston yaptı.

A+A-

Rize’nin Pazar İlçesinde görme engelli olan ancak kamu kurumunda çalışan ve tek başına şehirden işe, işten eve gidip gelen Ramazan Dursun’un, yürürken önündeki duran bir araca çarpmasına tanık olan mucit lakaplı Salim Pınarbaş, sensorlu baston geliştirdi. Pınarbaş, önüne sensor yerleştirip mesafe ayarı yaptığı bastonu Ramazan Dursun’a hediye etti.

ramazan2.20131215113534.jpg

Bastonu geliştireceğini ve aynı zamanda işitme engelli vatandaşlar için titreşim ekleyeceğini söyleyen Pınarbaş, “Bir gün Ramazan kardeşimizin sokakta yürürken önündeki duran bir arabaya çarptığını gördüm. Bu beni çok üzdü. Aklıma, sensorlu bir baston yapma fikri geldi. Çok maliyetli bir ürün değil. Seri üretim yapılırsa 50 TL’yi geçmez. Yine hem görme hem de işitme engelli vatandaşlarımız için sinyal yerine bastonun tutulan bölümüne titreşim de eklenebilir.” dedi.

ramazan1.20131215113553.jpg

Salim Pınarbaş’ın duyarlılığına teşekkür eden görme engelli Ramazan Dursun, bastonu ilk kez kullanırken bazı zorluklar yaşadı. İlk kullanımının ardından bastonun geliştirilmesi için Salim Pınarbaş’a önerilerde bulunan Dursun, “Öncelikle böyle bir duyarlılık gösteren Salim abimize çok teşekkür ediyorum. Bastonun katlanabilir olmasını istedim kendisinden. İşimizi kolaylaştıracak bir çalışma yaptı. Sensorun çok faydası olacak. Sırası gelmişken belediyeden de sokak çalışmalarında engelliler için aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

sensor2.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum