1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. GS, Trabzonspor'u yensin diye...
GS, Trabzonspor'u yensin diye...

GS, Trabzonspor'u yensin diye...

Mesut Yılmaz; Galatasaray, Trabzonspor’u yensin diye Eyüp Aşık’ı Trabzon’a göndermiş!

A+A-

Başbakanlık muhabiri olarak görev yapan Erhan Seven, başbakanlarla, onların aileleriyle, koruma ekipleriyle, yönetim kadrolarıyla yaşadıklarını kaleme aldığı kitabında eski başbakan Mesut Yılmaz’ın Galatasaray, Trabzonspor’u yensin diye Bakan Eyüp Aşık’ı Trabzon’a gönderdiğini belirtmiş. 

Bu ilginç olayı takip eden maç sonucunda Galatasaray, Trabzonspor’u yenerek maçı kazanmıştı!

Seven, yaşadıklarını “Başbakanlık Muhabirinin Kaleminden- 0002 Plakalı Günler” başlığı altında ki kitapta yer verdiği anısına göre, Galatasaraylılığı ile bilinen Mesut Yılmaz, Galatasaray, Trabzonspor’u yensin diye Bakan Eyüp Aşık’ı Trabzon’a göndermiş. 

Erhan Seven’in kitabında ayrıntılarıyla anlattığı bazı bölümler şöyle: 

“Erbakan Hoca’nın istifasından sonra hükümet kurma görevini Tansu Çiller’e vermeyen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz’ı başbakan yaptı. Yılmaz, başbakanlığı döneminde asker kanadıyla daima iyi geçinmeye çalıştı.

Mesut Yılmaz’ın askerlerle kimi zaman samimi sohbetleri de oluyordu. Bu sohbetlerden biri de Yılmaz’ın Başbakanlık Resmî Konutu’nda Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile yedikleri bir akşam yemeğinde gerçekleşti. Futbola merakı, Galatasaray fanatikliği artık dünyaca bilinen Mesut Yılmaz, bir Askerî Şura Toplantısı yemeğinde Orgeneral Karadayı’yı konuk etti. 

Basın mensupları görüntü alırken, aralarında bir futbol sohbeti de başladı. Galatasaray maçlarını mutlaka en azından televizyondan izlemeye gayret eden Yılmaz, o akşam Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçını da izlemek için karşısına dev bir ekran koydurmuştu. 

Galatasaray’ın maçları kazanması için zaman zaman denediği uğurlardan bahseden Mesut Yılmaz, o gece oynanan maç için yaptığı uğuru anlatınca, Genelkurmay Başkanı Karadayı da kahkahalara boğuldu.

Yılmaz, ‘Bizim bakan Eyüp Aşık hem Trabzonlu, hem de sıkı bir Trabzonspor taraftarı. Kendisi Avni Aker Stadı’nda ne zaman maç seyretse Trabzonspor’a uğursuz geliyor ve maçı kaybediyorlar. Ben de bunu bildiğim için sabah kendisini çağırdım, Trabzon’a gitmesini istedim, maçı stattan seyretmesini talep ettim. Şu anda maçta, eminim ki yine Trabzonspor’a uğursuz gelecek, bize uğurlu gelecek, maçı kazanacağız’ deyince Paşa kahkahayı koyuverdi. 

Yılmaz’ın bu uğur denemesinin ne kadar haklı olduğu da maç sonunda ortaya çıktı. Yaptığı ‘Eyüp Aşık uğuru’ Avni Aker Stadı’nda tuttu ve Galatasaray iki gol bulduğu maçı kazanarak Yılmaz’ı ve taraftarlarını memnun etti. 

Tabii ki bilinmez, maçı sahada mücadele eden futbolcular mı kazandırdı, yoksa Yılmaz’ın uğuru mu ama Başbakan Yılmaz’ın devlet bakanını uğur için Trabzon’a gönderdiği bir gerçek olarak tarihe geçti.” 

Hatırlanacağı üzere Fatih Terim’li Galatasaray Futbol Takımı Mesut Yılmaz’ın Başbakanlık yaptığı süreleri kapsayan 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00 sezonlarında Türkiye Şampiyonu olmuştu….

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum