1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Guatr hastanesi için çözüm önerisi
Guatr hastanesi için çözüm önerisi

Guatr hastanesi için çözüm önerisi

Rize Valisi Kasım Esen, Uzman doktor sıkıntısı yaşanan Fındıklı Guatr Araştırma Hastanesi için yeni bir alternatif çözüm önerdi.

A+A-

Zekeriya SARIHAN - Rize Valisi Kasım Esen “Rize Tıp Fakültesi ile Guatr hastanesinin birleşmesi ile orta vadede sorunun çözülecektir.” dedi.
Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezinde yaşanan uzman doktor sorunu hakkında açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, “Hastaneye atanan uzman doktorlar askere gidiyor veya başka bir bahane bularak görev yapmak istemiyorlar. Doktorlarımız burada barınma sıkıntısı yaşadıkları için de tercihlerini olumsuz kullanıyor. Ancak bu hastanemizin bir şekilde sorununu çözmek kararlılığındayız” dedi.

Guatr Hastanesini gezen Esen, hastane hakkında çözüm niteliğindeki düşüncelerini açıklarken, “Rize’de tıp fakültesi kuruyoruz. Bu tıp fakültesine uygulama hastaneleri gerekir. Uygulama hastanesi olarak, yeni devlet hastanesi ve guatr hastanesinin de guatr ve onkoloji konusunda bir uygulama hastanesi olabileceğini düşünüyoruz. Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi uygulama hastanesi olunca sorun orta vadede çözülecektir. Uygulama hastanesi olunca guatr konusunda asistan seviyesindeki uzman doktor adaylarının burada istihdam edilme zorunluluğu olacak. Yoksa uzmanlık belgesi alınamaz. Rize Tıp Fakültesi ile Guatr hastanesinin birleşmesi ile orta vadede sorun çözülecektir. En sağlıklı çözüm de bu gözüküyor.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız