1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Gündoğdu, fabrikasını yıktırmıyor!
Gündoğdu, fabrikasını yıktırmıyor!

Gündoğdu, fabrikasını yıktırmıyor!

Gündoğdu Çay fabrikası'nın yıkılıp yerine otel yapılması fikrine karşı çıkan Gündoğdulular Vali ve Milletvekilinin arabasının önünü kesti!

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize' nin Gündoğdu Beldesi'ndeki çay fabrikasının yıkılarak yerine 5 yıldızlı otel yapılmasına karşı çıkan yöre sakinleri ile vatandaşları ikna etmeye çalışan yetkililer zor anlar yaşadı. Toplantı sonrası istediği sonucu alamayan öfkeli işçiler, Vali Kasım Esen'in makam aracının önünü kesti.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü' ne (ÇAY-KUR) ait yaş çay fabrikasının yıkılıp yerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 5 yıldızlı otel yapılmasına karşı çıkan yöre sakinleri, bugün yetkililerle bir araya geldi. Beldedeki Öğretmenevi' nde yapılan toplantıya Rize Valisi Kasım Esen, Ak Parti Rize Milletvekili Abdulkadir Kart, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çay-kur Genel Müdürü Ekrem Yüce ile Gündoğdu Beldesi muhtarları ve işçi temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi yaklaşık 200 işçi Öğretmenevi önünde toplandı. Toplantıda söz alan işçi temsilcileri, yapılacak otele karşı olmadıklarını belirterek kendilerinin de mağdur edilmeden fabrikanın başka bir bölgeye nakil edilmesini istedi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası konuşan Ak Parti Rize Milletvekili Abdulkadir Kart, bölgenin geleceğinin çaydan sonra turizme bağlı olduğunu belirterek, " Hiçbir işçimizi mağdur etmeyeceğiz. Sizin mağdur olduğunuz hiçbir olayda zaten biz yokuz. Burada bölgenin menfaatini birlikte düşüneceğiz. Yapılacak otel turizmin yanısıra, Gündoğdu ve Rize' ye önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. Toplantı, vatandaşların fabrikanın başka bir bölgeye nakledilmesi sözü alınmasıyla sona erdi.

Ancak bu sözün yerine getirilmeyeceğini düşünen bazı işçiler duruma tepki gösterdi. Toplantı sonunda dışarıda bekleyen kalabalığa açıklama yapmadan Vali Kasım Esen ile birlikte beldeden ayrılmak isteyen Ak Parti Rize Milletvekili Abdulkadir Kart'ın yolu kesildi. Makam aracının önüne toplanan kalabalık, verilen sözlerin tutulmayacağını belirterek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum