1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. GÜNEŞ AÇMAYINCA ÇAREYİ YAPAY GÜNEŞTE BULDULAR
GÜNEŞ AÇMAYINCA ÇAREYİ YAPAY GÜNEŞTE BULDULAR

GÜNEŞ AÇMAYINCA ÇAREYİ YAPAY GÜNEŞTE BULDULAR

TÜRKİYE’NİN EN FAZLA YAĞIŞ ALAN VE GÜNEŞİN EN AZ GÖRÜLDÜĞÜ İLİ OLAN RİZE’DE YENİ ŞEHİR STADYUMU'NUN ÇİMLERİNİN ÇÜRÜMEMESİ İÇİN YAPAY GÜNEŞ SİSTEMİ KURULDU

A+A-

Türkiye’nin en fazla yağış alan ve güneşin en az görüldüğü ili olan Rize’de, Yeni Şehir Stadyumu çimlerinin çürümemesi için çareyi yapay güneşte buldu. 

yapaygunes1.jpg

Rize’de yılın 365 gününün neredeyse 250 günü yağışlı geçerken, 300 gününde ise güneş tam kendini göstermiyor. Güneşin az görülmesi ise özellikle futbol sahalarında çimlerin çürümesine neden oluyor. 

yapaygunes.jpg

Rizespor’un kullandığı Yeni Şehir Stadyumu’nda da güneş ışıklarının azlığı nedeni ile çimler çürümeye yüz tuttu.
Rizespor ise çareyi yapay güneş sistemi kurmakta buldu.

Kulüp dünyada ve Türkiye’de de bazı futbol kulüplerinin kullanmış olduğu yapay güneş sistemi için Hollandalı bir firma ile anlaşarak sistemin kurulmasını sağladı. Sistemin denenmesine bugün başlanıldı. Sistem ile çimlerin ihtiyaç duyduğu güneş ışığının yapay da olsa elde edilmesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum