1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Güneysu Belediyesi'nde imza
Güneysu Belediyesi'nde imza

Güneysu Belediyesi'nde imza

Rize'nin Güneysu İlçe Belediyesinde çalışan 14 işçi için bugün yapılan toplantıda anlaşmaya varılarak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

A+A-

Belediye binasında gerçekleşen imza törenine, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ile Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikanın teşkilatlanma uzmanı Mehmet Çınar ve sendikanın Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca katıldı.
Minder, burada yaptığı konuşmada, belediyelerinde çalışan işçilere imkanları ölçüsünde yüksek zam vermeye çalıştıklarını belirterek, ''Çalışanlarımızı mağdur etmemeye çalıştık. Umarım herkes için iyi bir anlaşma olmuştur'' dedi.

Mahmut Arslan ise sözleşme sürecinde gösterdiği anlayıştan dolayı belediye başkanı Minder'e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sözleşme, belediye başkanı Minder ile sendika genel başkanı Arslan arasında imzalandı.
Sözleşme ile kadrolu 4 işçiye yüzde 12, geçici 10 işçiye ise yüzde 12 zammın dışında 70 YTL seyyanen ödeme yapılacak. Sözleşme ile geçici işçilerin kısa bir süre sonra kadroya alınması da kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız