1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. GÜRCİSTAN, KARADENİZ'İ YİNE SALLADI
GÜRCİSTAN, KARADENİZ'İ YİNE SALLADI

GÜRCİSTAN, KARADENİZ'İ YİNE SALLADI

Gürcistan açıklarında saat 01.35'te meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremi Artvin ve Rize sert bir şekilde hissetti.

A+A-

Rize ve Artvin çevresi gece geç saatlerde deprem ile sallandı. Gürcistan açıklarında meydana gelen deprem sonucunda Rize ve Artvin ile çevre illeri depremi yoğun şekilde hissetti.

Gürcistan’da 19.2 kilometre derinlikte meydana gelen depremi Rize, Artvin Merkez ve ilçeleri hissederken depremin yaklaşık 3 ay önce arka arkaya meydana gelen depremleri hatırlatması vatandaşlar arasında korkuya sebep oldu.

deprem.20130327093053.jpg

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.0 OLARAK AÇIKLANDI

Gürcistan’da deprem meydana geldi. Depremin geç saatlerde olması vatandaşların çok fazla hissetmemesini sağladı.

Gürcistan’da 43.Enlem ile 41.boylam arasında meydana gelen deprem Rize, Artvin, Ardahan ve Kars’ta hissedilirken, depremin uzun sürmesi ve şiddetinin fazla olması korkuya sebep oldu.

Deprem bölgesinde olmayan Riğze ve Artvin’in depremi bu derece sert hissetmesi vatandaşları korkuturken, depremin gece saat 01.35’te meydana gelmesi hissedenlerin sayısını azalttı.

Depremi hissedenler sosyal medya aracılığıyla depremi birbirlerine haber verirken, birçok vatandaşta balkonlara çıkarak birbirlerine depremin olup olmadığını sordular.

Gece uykuda olmayıp hissedenlerin ürktükleri, uykuda oldukları için deprem olduğu haberini akrabalarından bilgi alan vatandaşların ise uykularının kaçtığı depremin ilksel bir deprem olduğu ve büyüklüğünün ise 5.0 olduğu öğrenildi.

Herhangi can ve mal kaybının ihbar edilmediği deprem sonrasında Boğaziçi Kandilli Rasathanesi tarafından depreme ilişkin resmi bilgiler de yayınlandı.

Depremin gece saat 01.35’te meydana geldiği, Gürcistan Merkez üssü olduğu ve 43.enlem ile 41.boylam da 19.2 kilometre derinlikte 5.0 şiddetinde meydana geldiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum