1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Gürcistan'da koronavirüs tespit edildi
Gürcistan'da koronavirüs tespit edildi

Gürcistan'da koronavirüs tespit edildi

Gürcistan'da ilk korona virüsü vakası resmen doğrulandı

A+A-

Gürcistan'da ilk korona virüsü vakasının İran'dan dönen bir vatandaşta tespit edildiği duyuruldu.

Gürcistan Mülteciler, Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ekaterine Tikaradze akşam saatlerinde acil olarak düzenlediği basın toplantısında, 50 yaşındaki bir Gürcistan vatandaşında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Ekaterine Tikaradze, "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Kovid-19 taşıdığı tespit edildi. Virüs bulaşmış hasta halihazırda Tiflis'teki Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmektedir" dedi.


"Salgının Gürcistan'da yayılmamasını sağlamak için hükümet her şeyi yapıyor" diyen Tikaradze, "Bu aşamada hasta ayrı bir alana yerleştirilmiştir. Halihazırda hastanın sağlığı tehlikede değil" bilgisini paylaştı.

Tikaradze, "Vatandaşlarımıza güvence vermek istiyorum, paniğe kapılmak için hiçbir nedenimiz yok. Çünkü hükümetimiz Gürcistan'da korona virüsü salgını olmadığından emin olmak için gerekli her şeyi uyguluyor" şeklinde konuştu.

KUZEY MAKEDONYA'DA DA VİRÜS GÖRÜLDÜ
Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipçe, bu sabah Bulaşıcı Hastalıklar Kliniğine kaldırılan bir kadında virüsü tespit edildiğini, bunun Üsküp'te görülen ilk vaka olduğunu söyledi. "Paniğe gerek yok" diyen Filipçe, virüs tespit edilen kişinin, 1 aydır İtalya'da bulunduğunu, 2 haftadan bu yana hasta olduğunu dile getirdi. Filipçe, hastanın İtalya'da tedavi gördüğünü ancak orada korona virüsüyle ilgili herhangi bir teste tabi tutulmadığını belirtti. Filipçe, virüs tespit edilen hastayla eden diğer kişilerin de 14 gün karantinada tutulacağını aktardı.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 19'A YÜKSELDİ
İran Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının son 24 saatte 19'a yükseldiğini açıkladı. Yeni vaka sayısı 44 olarak verildi. Buna göre, İran'daki toplam vaka sayısı 139'a yükseldi.

NE OLMUŞTU?
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün dünya geneline hızla yayılmıştı. Koronavirüs Çin'den sonra Avrupa dahil bir çok ülkede görüldü. Bulaştığı kişi sayısı 81 bini geçti, 2 bin 765 kişi ise yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum